ZA PONOS: SD Radnički slavi 98. rođendan
Foto: SD Radnički

U PETAK PROSLAVA

ZA PONOS: SD Radnički slavi 98. rođendan

Ostali sportovi -

Najstarije sportsko društvo Radnički u petak 20. aprila 2018. obeležiće 98 godina postojanja.

Generalni sekretar SD Radnički prof. Stanka Pejović sa ponosom ističe da se bliži jubilej opstanka i postojanja našeg najstarijeg sportskog društva i poziva sve na proslavu jubileja.

SATINICA PROSLAVE:

10.30 : polaganje venca - Matematička gimnazija 15 radnika razlicite strukture osnovalo je SD Radnički davne 1920. godine koje je predstavljalo prvo radnicko SD u Srbiji i širilo ideju slobodarskog duha, ravnopravnosti, jednakih prava, i pruzalo otpor svakoj vrsti diskriminacije što je imalo za posledicu da nam je 1930. i 1931.god zabranjen rad.

11.00 : polaganje venca - spomenik na Terazijama, Tu je u toku Drugog svetskog rata obesen istaknuti sportski radnik Svetislav Milin. SD Radnički je u toku drugog Svetskog rata izgubilo 118 svojih članova od kojih je cak 17 proglašeno Narodnim herojima.

12.00 : polaganje venca - spomen ploča ispred SD Radnički gde danas egzistira 13 klubova i to: karate, boks, rvanje, džudo, muška i ženska košarka, odbojka, rukomet, šah, gimnastika, planinari, fudbal i veterani.

Nakon toga, organizovan je koktel u restoranu Muzej, uz kulturno-umetnički program i dodelu Zahvalnica.

foto: SD Radnički

Karate klub Radnički je u 2017. osvojio ukupno 221 medalju na domaćim i međunarodnim takmičenjima što ga svrstava u sam vrh karatea u Srbiji. Na prvenstvu Srbije za seniore u generalnom plasmanu osvojili su 2.mesto u katama.

Gimnastički klub Radnički je u 2017. osvojio ukupno 175 medalja na domaćim i međunarodnim takmicenjima. Klub se po rezultatima nalazi na trećem mestu u Srbiji. Gimnastičarka Teodora Jakovljević je od ove godine postala član reprezentacije.

Planinari Radničkog su imali ukupno 42 grupne akcije. Najveci akcenat je na najmlađima , tkz klince planince i rad sa njima na cemu je SDR naročito ponosno.

Pet juniora steklo je kategoriju sportista prvog juniorskog ranga i to : Ivan Palcic, Marko Babić, Maja Vučković , Nađa Milovanović, Vanja Drljević

Rvački klub Radnički standardno niže rezultate i prvoligaš je koji će ove godine obeležiti 95 godina postojanja.

Ženski košarkaški klub Radnički izborio je plasman u ploj-of za ulazak u prvu ligu.

Košarkaši igraju prvu Srpsku ligu a u subotu 21.04.2018. od 19h u hali SD Radnički na Crvenom Krstu Piva lvković će se održati utakmica od značaja za BKK gde, ako pobede, ulaze u viši rang, odnosno, B ligu. BKK Radnički ima reprezentativca Aleksu Matića.

Odbojkaški klub Radnički je ove godine osvojio prvo mesto u Drugoj regionalnoj ligi i boriće se za ulazak u prvu ligu.

Šah klub Radnicki igra Drugu ligu. Muška ekipa pobednik je Kupa Beograda inače je standardni član Druge lige. Ženska ekipa ulazi u prvu ligu gde joj je i mesto, a klub ima sve pogone. Fudbaleri Radničkog igraju Treću ligu države, imaju 8 kategorija i sve su u pvim ligama FSB.

Veterani Radničkog na čelu sa Nikolom Apostolovićem i Ljubicom Bokurov okuplaju staru gardu u susret jubileju.

Stanka Pejovic se nada da ce za SD Radnički početi da duvaju još povoljniji vetrovi.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: SD Radnički)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track