SVAKA ČAST: Milica Nikolić osvojila bronzu na EP u džudou
Foto: Džudo savez Srbije

U KONKURENCIJI DO 48 KILOGRAMA

SVAKA ČAST: Milica Nikolić osvojila bronzu na EP u džudou

Ostali sportovi -

Još jednom je Milica Nikolić obradovala srpsku sportsku javnost. Na Evropskom seniorskom prvenstvu u Tel Avivu, prvog takmičarskog dana, Nikolićeva, najbolja srpska džudistkinja i uzdanica Crvene zvezde osvojila je bronzanu medalju u konkurenciji do 48 kilograma.

U meču za bronzano odličje Nikolićeva je bila bolja od Belgijanke En Sofi Jura. U duelu dve odlične takmičarke pitanje pobednice odlučeno je u produžetku, zlatnom bodu.

-Izuzetno sam srećna zbog ove evropske medalje naročito jer se na početku takmičarske godine nisu baš sve okolnosti poklopile i nisu išle u našu korist. Mislim da mi je ova medalja i svojevrsna nagrada za proteklu godinu za koju znamo kako se završila.

Za Milicu Nikolić Tel Aviv je sasvim sigurno mesto uspeha. Na EP za mlađe seniore 2016. upravo u ovom gradu, odbranila je zlatnu medalju osvojenu na istom takmičenju u Bratislavi 2015.

Od Evropskog prvenstva u Parizu 2001, kada je Mara Kovačević osvojila bronzano odličje, ali tada za SR Jugoslaviju, medalja Milice Nikolić je prva seniorska medalja osvojena za Srbiju u ženskoj konkurenciji čime se mlada džudistkinja još jednom upisala u sportsku istoriju.

-Ovo je dugo isčekivana medalja i došla je u trenutku kada sam se možda najmanje nadala . Presrećna sam utisci su odlični. Opet sam postigla vrhunski rezultat u Tel Avivu. Želim da se zahvalim svima na izuzetnoj podršci u timu, u mom matičnom klubu Crvenoj zvezdi a posebno predsedniku Džudo saveza Srbije, Ivanu Todorovu istakla je Milica Nikolić.

Na putu do pobedničkog postolja Milica Nikolić (treći nosilac) bila je bolja od Rumunke Monike Ungureanu (wazari). Za ulazak u polufinale savladala je Ukrajinku Marinu Černiak. Na žalost u duleu koji je odlučivao o finalu odlična džudistkina Mađarica Eva Černovicki na samom kraju meča iskoristila je šansu i savaladala najbolju srpsku džudistkinju. Ipak za Nikolićevu je ostala mogućnost da u repasažu dođe do bronzanog odličja, što je i učinila. Andrija Đurišić trener Milice Nikolić nije krio zadovoljstvo. Minule godine na SP u Budimpešti bili su na korak od svetske medalje a sada na EP sve kockice su se složile.

-Sjajan rezultat i sve čestitke Milici na današnjem izdanju. Ponosni smo na sve ono to je postigla i napravila. Nadam se da će ovo ga biti još u budućnosti.

Bronzanu medalju Milice Nikolić i odličan početak učešća srpskih džudista na Evropskom prvenstvu u Tel Avivu prokomentarisao je i Ivan Todorov, predsednik Džudo saveza Srbije a nekada i sam vrhunski takmičar.

-Na konferenciji za novinare pred Evropsko prvenstvo obećali smo dve medalje u Tel Avivu. Sve što smo obećali mi i ispunjavamo. Milica Nikolić je na najbolji način opravdala poverenje. Sada mogu da kažem da očekujemo da ovo Evropsko prvenstvo završimo sa tri medalje. Čestitke Milici i čitavom timu istakao je Ivan Todorov.

Čestitke Milici stižu sa svih strana...

"Ovo je posle 15 godina prva medalja za žene u džudou, tako da je velik uspeh", kazala je Ana Brnabić u Skupštini Srbije.

Ona je kazala da je to još jedna uspeh zbog kojeg će Srbija biti upisana u istoriju.

"Medalja na koju je Srbija čekala više od 15 - evropska bronza za našu sjajnu džudistkinju Milicu Nikolić! Milica je odličan niz rezultata na međunarodnoj sceni nastavila i potvrdila da je u samoj eliti evropskog džudoa danas. Borac koji srce ostavlja na borilištu, predana, uporna, vredna, samo su neke od karakteristika Milice za koju verujem da će zasijati i olimpijskim sjajem! Čestitam Milici, njenom stručnom štabu i Džudo savezu Srbije! Svaka čast!", navodi se u čestitki ministra omladine i sporta Vanja Udovičića, saopštilo je Ministarstvo omladine i sporta.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track