SAVIĆ DRUGI NA KUPU SRBIJE: Navikao sam na pobede, ali formu tempiram za Balkansko prvenstvo
Foto: Privatna Arhiva

BODIBILDING

SAVIĆ DRUGI NA KUPU SRBIJE: Navikao sam na pobede, ali formu tempiram za Balkansko prvenstvo

Ostali sportovi -

Reprezentativac Srbije u bodibildingu i benč presu Dušan Savić (27) iz Prokuplja osvojio je drugo mesto na međunarodnom Kupu Srbije u Novom Pazaru u sklopu IFBB federacije.

Takmičenje je bilo kvalifikaciono za Balkansko prvenstvo u Rumuniji (18-20. maj).

Savić je u bodibildingu višestruki državni šampion u svim federacijama i peti na "Mr. Universe", a sada se kvalifikovao za Balkansko prvenstvo. On je, takođe, u benč presu višestruki prvak Srbije u svim federacijama, drugi na Balkanu i treći u Evropi.

To ga ujedno čini jedinstvenim sportistom na ovim prostorima koji se veoma uspešno takmiči u dva sporta (bodibilding i pauerlifting), ako bi uzeli u obzir da je pristup treninzima i ishrani totalno različit za ova dva sporta.

foto: Privatna Arhiva

"Kao takmičar sam navikao na pobede, pa mi ovo drugo mesto dođe kao hladan tuš, mada nisam u najboljoj formi, ipak svoju najbolju formu čuvam za Balkansko prvenstvo", kaže Savić.

"Recept za uspeh u ovom sportu su upornost i vera u samog sebe kada niko drugi ne veruje u vas. To je krucijalna stvar za uspeh. Takođe, moram da naglasim da bez pomoći privatnika iz Topličkog regiona kao i nadležnih institucija u Topličkom regionu ne bih uspeo da pripreme sprovedem u delo i samim tim sam im zahvalan na pomoći”, dodao je Savić.

Na Kupu Srbije bilo je takmičara iz celog regiona.

foto: Privatna Arhiva

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track