U ČAST CERSKE BITKE: Sve je spremno za novi Enduro Motokros
Foto: Privatna arhiva

za junake

U ČAST CERSKE BITKE: Sve je spremno za novi Enduro Motokros

Ostali sportovi -

Sportski klub „Cerera sport“ iz Šapca po drugi put uspešno organizuje takmičenje u Enduro Motokrosu, koje će se održati na planini Cer 2. i 3. juna ove godine.

Kao i prethodni motokros skup, i ovaj će biti u znaku uspomene na veličanstvenu vojsku, koja je najpre na Ceru branila, a potom 1918. godine i odbranila Srbiju od okupatora.

Pored trke, prateći program, osim moto susreta, biće i posvećen kulturnim i turističkim dešavanjima koja za cilj imaju podsećanje na postupke slavnih predaka, pa i takmičenje, koje će se održavati svake godine, nosi naziv „Stazama slavnih ratnika.“

foto: Privatna Arhiva

Generalni pokrovitelj ove manifestacije biće Grad Šabac.

Ovim sportskim projektom želimo da pokrenemo akciju revitalizacije ove naše slavne planine,imajući u vidu istorijski značaj Cera i buduće obeležavanje sto godina od završetka Velikog Rata.

Podrška za organizaciju, ne samo Enduro Motokros takmičenja, nego i niza sličnih sportskih i kulturnih manifestacija, dobijena je i od Ministarstva sporta i omladine i Turističke organizacije Srbije, dok su suorganizatori takmičenja Moto savez Srbije i Biciklistički savez Srbije.

Organizatori pozivaju sve takmičare, ljubitelje motora, istorije i prirode, kao i medije, da 2. juna budu na planini Cer, prošetaju stazama slavnih predaka i uživaju u manifestacijama i slobodi koju su nam veliki ratnici podarili.

Kurir sport

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track