Asmir Kolašinac: Čelnici Saveza nisu ni verovali u mene

Intervju, bacač kugle - šampion razočaran

Asmir Kolašinac: Čelnici Saveza nisu ni verovali u mene

Ostali sportovi -
Zakazali su mi let iz Helsinkija samo dan pre dodele medalja, što pokazuje da nisu očekivali moj uspeh na Evropskom prvenstvu
1 / 4 Foto: REUTERS

Ljut na Savez.Asmir Kolašinac, osvajač bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u atletici, kaže da je, uprkos velikom uspehu u Helsinkiju, nezadovoljan tretmanom koji ima u Atletskom savezu Srbije.♦ Osvojio si prvu medalju na otvorenom ne samo u istoriji Srbije, već i Balkana. Kakav je to osećaj?- Veoma sam srećan što sam postigao istorijski uspeh za našu atletiku. Posebno mi je drago što je i moj cimer Emir Bekrić osvojio evropsko odličje. Da li si zadovoljan podrškom koju dobijaš od sportskih institucija u Srbiji?- Postoje određeni problemi, a glavni je nedostatak komunikacije sa Atletskim savezom, iz čega proizilaze razni nesporazumi. Jedan od njih je i zbrka s mojim i Emirovim povratkom iz Helsinkija. Vaš let iz Helsinkija bio je zakazan dan uoči dodele medalja. Ko je kriv za to?- Očigledno da u Savezu uopšte nisu razmišljali o mogućnosti da osvojimo medalje. Povratne karte rezervisali su za subotu u šest sati ujutru, samo sedam sati nakon završetka takmičenja, a poznato je da je u atletici dodela medalja uvek sledećeg dana. Veliku prašinu izazvala je i izjava saveznog selektora da ti i Emir trenirate u konjušnici i napuštenom bazenu.- Mislim da je to sa konjušnicom pogrešno protumačeno... Istina je da mi, u nedostatku dvorane, zimi treniramo u konjušnici. Ali, tu imam normalne uslove za bacanje. Dok se ne prevaziđe problem nedostatka atletske dvorane u Srbiji, moramo da se snalazimo na različite načine. Najbitnije je da rezultati nisu izostali.

ASS: Šokirani smoU Atletskom savezu iznenađeni su izjavom Asmira Kolašinca o tretmanu u Savezu.- Šokiran sam Asmirovom izjavom. Kancelarija Atletskog saveza otvorena je za sve atletske radnike, a Asmir me nikad nije zvao. Medalje smo očekivali i nadali smo im se. Sporna povratna karta rezervisana je četiri meseca ranije, u dogovoru sa Asmirovim trenerom Nikolom Tomasovićem. Ovo je prvi put da se dodela medalja izmesti sa stadiona i odloži za naredni dan - izjavio je Slobodan Branković, generalni sekretar Atletskog saveza Srbije.

Finale u Londonu Kako se osećaš sada, manje od mesec dana pre odlaska u London, i šta očekuješ na OI?- Olimpijske igre dočekujem s puno optimizma i samopouzdanja. Biću još spremniji nego sada, ali, s obzirom na jaču konkurenciju, do medalje će biti jako teško doći. Moj cilj je da uđem u veliko finale, među prvih osam.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track