Najnovije vesti

NA RADOST NAJMLAĐIH: Sportske igre mladih osvajaju Srbiju!
Foto: SIM

Spektakl u Sokobanji i Zaječaru

NA RADOST NAJMLAĐIH: Sportske igre mladih osvajaju Srbiju!

Ostali sportovi

Posle Požarevca, Zaječara i Petrovca na Mlavi, Karavan radosti i prijateljstva Sportskih igara mladih osvojio je i Sokobanju!

Pred krcatim tribinama na otvorenim terenima u centru grada, Igre su paljenjem baklje svečano otvorili predsednica SIM Srbije Ivana Jovanović i predsednik opštine Sokobanja Isidor Krstić.

foto: SIM

"Nema ništa lepše nego videti ovoliko dece na jednom mestu. Ponosan sam na njih i siguran da će pobednici na najbolji način predstavljati Sokobanju na velikom državnom finalu u Beogradu u julu mesecu. Svečano otvaranje je zaista bilo lepo i ovakvi skupovi se pamte. Hvala Sportskim igrama mladih što su se odlučile da na svojoj mapi stave i Sokobanju", istakao je Isidor Krstić.

Na početku takmičenja mladi sportisti i sudije položili su zakletvu prijateljstva, a baklju je doneo šahista Dušan Basalić.

foto: SIM

"Nama je zaista zadovoljstvo da se i ove godine družimo u Zaječaru sa vama. Imamo lepa iskustva i mnogo vaših drugara iz Zaječara je već do sada bilo na velikom Međunarodnom finalu u Splitu. Sigurna sam da mnogi od vas već znaju da Sportske igre mladih šire prijateljstvo, bore se za osmehe dece i upravo za tu svu saradnju svih naših mališana i druženje na teritoriji čitavog regiona", poručila je Ivana Jovanović.

Poželevši deci i njihovim nastavnicima prijatan boravak u Zaječaru pomoćnik gradonačelnika Milan Stanković podsetio je da je Zaječar grad sporta i dodao.

foto: SIM

"Zaista predivan događaj. Mladi iz Zaječara i okolnih mesta su se pre svega družili, a onda i takmičili. Želim da vam kažem da su ove Sportske igre mladih pre svega zadatak da steknete neka nova prijateljstva i nova poznanstva, samim tim što se finalni deo održava na prostorima bivše Jugoslavije. Želim da se zahvalim i Vladi Srbije pod čijim pokroviteljstvom se i održava ova manifestacija. Nadam se da će se neka deca iz Zaječara izboriti na Državnom finalu za put u Split, ali pre svega najvažnije je da upoznaju nove drugare i bave se sportom", istakao je Stanković, koji je nekada bio uspešni rukomentni golman.

Kurir sport FOTO: SIM

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...