EUFORIJA U ŽITORAĐI: Rukometaši gaze redom! Bez poraza godinu dana
Foto: dobricke.com

20 POBEDA ZAREDOM U PRVOJ LIGI ISTOK

EUFORIJA U ŽITORAĐI: Rukometaši gaze redom! Bez poraza godinu dana

Ostali sportovi -

Minulog vikenda odigrani su mečevi 20. kola Prve lige Istok za rukometaše i rukometašice.

Žitorađanke su juče u oslabljenom sastavu dočekale ekipu Radana iz Lebana i slavile rezultatom 24:23. Najbolji akter meča bila je Jelena Jeremić iz tabora domaćina koja je postigla 12 golova. Kristina Marković, kapiten Žitorađanki rekla je da je ovo bio težak meč za njenu ekipu sa dosta tehničkih grešaka, ali da su na kraju njene devojke zasluženo slavile. I čestitala je protivnicama na fer borbi.

Dok su devojke malo teže izvojevale pobedu rukometaši, siloviti kao i u prethodnih 19 mečeva, savladali su ekipu Aleksinca 42:31.

foto: dobricke.com

Od starta je Prolovićev tim prepoznatljivom igrom uspostavio punu kontrolu i do kraja meča rutinski odrađivao posao. Veliku minutažu na ovom meču dobili su i mladi igrači kojima treba odati pohvale za borbenost i zalaganje, a od omladinaca najviše su se istakli Marković i Stanković sa tri, odnosno dva gola, kao i mladi golman Tasić sa pet intervencija.

Najefikasniji akter meča je bio iskusni Dušan Ilić sa deset pogodaka, a pratili su ga Veljković sa osam i Mrdaković sa pet, koji je i zbog svoje role u defanzivi poneo epitet igrača utakmice.

Kod gostiju najefikasniji je bio Stojanović sa sedam golova.

Strateg Žitorađe Prolović rekao je da je primarni cilj ispunjen, da je ekipa konačno rasterećena, ali da će od svojih igrača u preostala dva kola tražiti maksimalno zalaganje i sve pobede do kraja.

Podsetimo, Žitorađa ima skor 20-0, a poslednji poraz seniorska ekipa pretrpela je 27. maja prošle godine, od Jagodine, što dodatno daje na značaju ovom nizu nepobedivosti.

foto: dobricke.com

Kapiten Žitorađana Mitić nam je u svom obraćanju rekao:

- Mislim da još uvek nemamo tu šampionsku euforiju, ni mi sami nismo svesni svega što smo učinili tokom sezone. Nanizali smo 20 pobeda to je za sve pohvale, ono čega se ja sećam da prethodnih godina nijedna ekipa nije napravila ovakav uspeh.

Mitić dodaje da mu puno znači što je predvodnik zlatne generacije Žitorađe i misli da Žitorađa zaslužuje da ima superligaša.

"Kao malo mesto mi stvarno zaslužujemo da se negde upišemo kroz nekih 50-100 godina da smo igrali Super ligu, po rangu drugi stepen takmičenja. To je pre svega ogroman uspeh za ovu ekipu, a meni kao njenom kapitenu stvarno puno znači. Ove godine su šansu dobili i mladi igrači što ranijih godina nije bilo prilike, i time smo ih nagradili za njihov rad. To ne znači da Žitorađa nije i ranije imala talentovanu decu, ali ove godine su se sve kockice složile i zato imamo ovu šampionsku sezonu. - rekao je Mitić.

Treba napomenuti da ukoliko Žitorađa zabeleži još dve pobede do kraja postaće prvi klub posle Planinke koji se ''prošetao'' ligom sa 22 pobede u isto toliko mečeva.

foto: dobricke.com
foto: Kurir

Rukometni kolegijum... Legenda Bora Stamenković, Svetislav Zdravković, Boban Stanković, Srba Milenković, Mrma, predsednik mesne zajednice, i Gile Tasić, najslavniji rukometaš u njegovoj generecaji

PAJA MALJEVIĆ - ALFA I OMEGA RUKOMETA U ŽITORAĐI

Ovu ekipu sklapao je sportski direktor Miomir Maljević, dugogodišnji igrač, funkcioner i trener mlađih selekcija. Pored igrača i trenera najveće zasluge za ekspanziju rukometa u Žitorađi poslednjih godina pripadaju njemu, on bespoštedno i požrtvovano često zapostavljajući i svoje privatne obaveze kako bi na sve moguće načine pomaže klubu. Naravno, tu su i Bora Stamenković, Toplica Denić, i ostali, svi oni čine rukometnu porodicu Žitorađe. Koji su sa ljudima iz ŽRK Žitorađa apsolutni vladari rukometnog istoka ove sezone.

N.TONIĆ/dobricke.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track