BEOGRAD JE SVET: Glavni grad Srbije 11. put domaćin univerzitetskih sportskih igara u kojima će učestvovati više od 1.300 studenata
Foto: BeST

Turnir u 11 sportova

BEOGRAD JE SVET: Glavni grad Srbije 11. put domaćin univerzitetskih sportskih igara u kojima će učestvovati više od 1.300 studenata

Ostali sportovi -

Više od 1.300 studenata iz celog sveta učestvovaće ovog vikenda u Beogradu na, sada već tradicionalnom Beogradskom sportskom turniru.

Popularni BeST, u kome se studenti međusobno takmiče, ove godine će biti održan 11. put, a biće zastupljeno 11 sportova. Pored domaćina iz Srbije, takmičiće se predstavnici Španije, Francuske, Nemačke, Grčke, Alžira, Libana, Turske, Kuvajta.

BeST spada u jedan od najvećih univerzitetskih takmičenja u Evropi, a u Srbiji je svakako najznačajnije studentsko takmičenje posle Univerzijade koja je održana 2009. godine. Turnir se održava u Beogradu od 24. do 27. maja, a takmičari će nastupiti u 11 sportova: fudbal, futsal, košarka, odbojka, rukomet, vaterpolo, tenis, stoni tenis, plivanje, atletika i čirliding.

Promociju ove značajne sportske manifestacije podržali su mnogi poznati sportisti među kojima košarkašica Sonja Petrović, basketaš Bogdan Dragović i rukometaš Nenad Vučković, kao i potpredsednik FK Partizan i selektor futsal univerzitetske reprezentacije, profesor Vladimir Vuletić.

Sonja Petrović je dugo godina promoter BeST-a.

- Velika mi je čast da sam i ove godine promoter turnira BeST. Smatram, ne samo da je najbolji turnir kod nas, već se trudi da iz godine u godinu bude što bolji i da okupi što veći broj ljudi. BeST se trudi da reprezentuje našu zemlju na što bolji način.

Profesor Pravnog fakulteta Vladimir Vuletić, pored funkcije potpredsednika FK Partizan, trener je futsal ekipe fakulteta i treću godinu selektor Univerzitetske futsal reprezentacije Srbije.

- Ovaj turnir je prepoznat od relevantnih sportskih institucija. Tu pre svega mislim na FK Partizan koji je na sednici Upravnog odbora doneo odluku da podrži ovaj turnir infrastrukturno i logistički. Sve utakmice u fudbalu će biti odigrane u SC "Partizan Teleoptik". Čast nam je i zadovoljstvo da možemo da pomognemo univerzitetskom sportu. Beograd, koji je upravo izašao iz organizacije Fajnal-fora Evrolige, a videli ste koliko je to bilo značajno, sada organizuje ništa manje značajan turnir univerzitetskog sporta. Ovaj turnir sve više pledira da postane neka vrsta malih Olimpijskih igara u univerzitetskom sportu.

Nenad Vučković, rukometaš Vojvodine, prvi put je promoter BeST-a.

- Drago mi je da sam prvi put promoter ovog turnira. To je nešto što treba svi da doživimo. Stvaranje novih prijateljstava, dobra promocija Beograda i Srbije, iz godine u godinu sve veći broj učesnika, svakako je veliki plus za organizatore. Mi u Srbiji smo poznati po jako dobroj organizaciji. Naša volja i želja je da se Beograd i Srbija prikažu u što boljem svetlu.

Bogdan Dragović je svetski prvak u basketu 3x3 koji je jedan od novih sportova na BeST turniru.

- Pre nekoliko godina sam bio učesnik BeST turnira i sa svojim fakultetom osvojio srebrnu medalju. Kao i svaki turnir koji okuplja mnogo ljudi, u prvom planu je prijateljstvo, a zatim i takmičenje. Ono što je bilo moje iskustvo jeste da sam upoznao mnogo ljudi iz velikog broja zemalja.

Kurir sport

Foto: BeST

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

BEOGRAD JE GOREO ZA VIKEND! Dobili smo novog kralja evropske košarke i otkrili ko je zapalio zvezdin autobus! (KURIR TV SPORT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track