POVRATAK U ELITU POSLE 15 GODINA: Rukometaši Kikinde slavili uz trubače! (VIDEO)
Foto: Pritnscreen Youtube

BRAVO

POVRATAK U ELITU POSLE 15 GODINA: Rukometaši Kikinde slavili uz trubače! (VIDEO)

Ostali sportovi -

Posle 15 godina Kikinđani izborili učešće u prvoj ligi, a veliko slavlje iz dvorane preselilo se na ulice grada.

Pobedom nad zrenjaninskim Proleterom rukometaši Kikinde Grindeks ispisali su najlepšu stranicu istorije modernog rukometa na severu Banata.

Bez većih problema izabranici trenera Miljana Stanića savladali su goste sa 27:18. Pobeda prevazilazi komšijiski rivalitet jer je označila povratak kikindskih rukometaša u srpsku elitu nakon dugih 15 godina. "Gorela" je hala Jezero, a kraj utakmice dočekan je ovacijama i grmljavinom trubača.

Praćena orkestrom, plava četa prodefilovala je u traktorskoj prikolici centralnim gradskim ulicama: - Mi smo zahvaljujući dobroj atmosferi, igri i sjajnom kolektivu uspeli da ostvarimo ono što je mnogima bilo na početku neizvodljivo. Drago mi je što je ulazak u Super A ligu odlučivala utakmica pred našom publikom. Nadam se da ćemo nastaviti saradnju i to je ono što ja jako želim. Verujem da će svi igrači ostati u klubu. Ovo je jedan od bolje organizovanih klubova u Srbiji, gde se reč drži, a to je najbitnije - poručio je trener Miljan Stanić.

Golgeter Lisica rešetao mreže Za najboljeg igrača Super B rukometne lige Srbije sever-centar proglašen je Milan Lisica, stameni bombarder Kikinde Grindeks. On je postigao najviše golova u prvenstvu. - Sada nam sledi zasluženi odmor, a onda nova rukometna iskušenja u superligaškoj konkurenciji. Imamo dobru ekipu. Uz nekoliko pojačanja možemo da budemo najprijatnije iznenađenje u prvenstvu - smatra Lisica.

Dominacija Jedanaest pobeda u nizu Pobeda nad Proleterom bila je jedanaesti uzastopni trijumf kikindskih rukometaša: - Ovo je uspeh svih igrača i stručnog štaba. Drugačije nije ni moglo da se desi jer u ovakvoj atmosferi ne može loše da se igra. Sledeće godine nastavljamo sa ovakvim igrama i želimo da pružimo maksimum. Hoćemo da Kikinđani gledaju vrhunski rukomet - poručio je Mirko Kenjalo, kapiten Kikinde Grindeks.

kurir.rs / S.U.

foto: Printskrin/YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track