SPEKTAKL U ŽITORAĐI: Rukometaši pred nekoliko stotina navijača proslavili ulazak u Super B ligu Srbije (VIDEO)
Foto: PRESS COMPANY

SJAJAN USPEH

SPEKTAKL U ŽITORAĐI: Rukometaši pred nekoliko stotina navijača proslavili ulazak u Super B ligu Srbije (VIDEO)

Ostali sportovi -

Pred 300-ak gledalaca u Sportskoj hali u Žitorađi koji su došli da pozdrave svoje šampione rukometaši Žitorađe su proslavili ulazak u Super B ligu Srbije, utakmicom protiv reprezentacije ''PRL Istok''.

Kako je Miomir Maljević na početku meča rekao ''u Žitorađi sve mora da bude obrnuto od onog što je normalno'' te je tako Žitorađa na ovom meču igrala sa dva kapitena, Miroslavom Mitićem i Ivicom Tasićem. Iako je meč bio revijalnog karaktera viđeno je dosta lepih poteza i golova sa obe strane. Meč je završen rezultatom 40:40 a i kod igrača i jedne i druge ekipe se videlo da rezultat nije u prvom planu. Žitorađani su igrali rasterećeno i za svoje navijače, željno iščekujući završetak meča i dodelu pehara.

foto: PRESS COMPANY

Utakmici su prisustvovala imena iz sveta rukometa poput prof. dr. Saše Markovića, Miomira Petrovića, Svetislava Toleta Pešića i dr. U izjavi koju nam je dao posle meča Miomir Maljević je rekao sledeće:

- Gradili smo ovu selekciju od početka sezone, znali smo šta smo htel selektirali smo igrače koji su bili potrebni ovoj ekipi koji su nosili našu ekipu do pobede. Uz to smo razvijali naše mlade dečake koji su igrali na svakoj utakmici i to je rezultiralo sa skorom od 22 pobede u 22 meča. Žitorađa ne planira pojačanja nastavljamo sa ovom ekipom i decom, rad rad i samo rad i u što jačem tempu. - rekao nam je Miomir Maljević.

foto: PRESS COMPANY

Još jedan osvrt na šampionsku sezonu dao je i jedan od dva kapitena na jučerašnjem meču Mitić:

S obzirom da mi nismo napravili neke velike karijere u našim životima ovo je jedan fenomenalan i lep osećaj, i za nas i za jedno ovako malo mesto da se nešto ovako dešava. Ja bih voleo da ne stane samo na ovome, već da se nastavi sa uspesima i da se o nama dalje priča i piše. - rekao nam je sa osmehom na licu Mitić.

foto: PRESS COMPANY

Kad god smo izveštavali o utakmicama rukometaša pominjali smo te mlađe igrače i selekcije kluba, čovek koji zasigurno nesebično prenosi svoje rukometno iskustvo na mlađe naraštaje jeste i Toplica Denić, nekada rukometaš Železničara, Topličanina a danas trener mlađih selekcija. Denić je na pitanje novinara koliko ova sezona bez poraza može biti mač sa dve oštrice mladim igračima s obzirom da su ''razmaženi'' pobedama, izjavio:

Veliki uspeh kluba što je iz svojih redova izbacio te igrači koji su imali svoju šansu tokom sezone. Ne bih se složio sa ovom konstatacijom jer njima je to veliko bogatstvo da imaju ovakve igrače. Pokazalo se ovde da su superiorni i to mladima može biti prednost u sticanju iskustva.

foto: PRESS COMPANY

Inače, treba pomenuti da je za najboljeg igrača lige proglašen Tašković Sava igrač BSK Hebe iz Bujanovca. Na svečanoj akademiji koja je održana posle meča u prostorijama picerije ''Imperia'' Maljević se u uvodnom delu zahvalio sponzoru ekipe, ljudima iz RSS koji prate rad Rk Žitorađa i određenim pojedincima. Na svečanoj akademiji govorili su i Saša Marković, Tole Pešić, Miomir Petrović i mnogi drugi i svojim idejama i konstatacijama produbili ovu priču o ekspanziji rukometa u Žitorađi i Topličkom okrugu. Jednu interesantnu molbu za predsednika opštine Ivana Stanojevića imao je Miomir Petrović koji je rekao: ''Ja bih zamolio predsednika da jednog dana izdvoji 15-20 minuta, ja bih došao sa svojom ekipom i dao bih neke sugestije što se tiče sportske hale. Moramo po tom pitanju da uradimo nešto. '' - zaključio je Petrović.

Kurir sport/Nemanja Tonić

Foto: PRESS COMPANY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track