PETA POBEDA ORLOVA: Srpski odbojkaši savladali Argentinu posle preokreta
Foto: volleyball.world

LIGA NACIJA

PETA POBEDA ORLOVA: Srpski odbojkaši savladali Argentinu posle preokreta

Ostali sportovi -

Odbojkaši Srbije pobedili su danas u francuskom gradu Eks on Provans selekciju Argentine sa 3:1 u setovima (20:25, 25:23, 25:15, 25:22), u utakmici prvog kola 12. grupe trećeg vikenda u Ligi nacija.

Srbiju je predvodio Dražen Luburić sa 19 poena, Srećko Lisinac postigao je 16, dok su po 15 poena dodali Uroš Kovačević i Petar Krsmanović.

U ekipi Argentine najefikasniji je bio Fakundo Konte sa 17 poena.

Srbija sada ima skor od pet pobeda i dva poraza u Ligi nacija, a Argentina od jedne pobede i šest poraza.

Odbojkaši Srbije će u subotu od 21 čas igrati protiv Južne Koreje.

Selektor Srbije Nikola Grbić rekao je da je njegova ekipa ostvarila zasluženu ali i vrlo važnu pobedu.

"Odličan povratak. Oni nisu preterano briljirali u ispoljavanju emocija na terenu, a bili su vrlo efikasni. Imaju dobrog, jakog i iskusnog tehničara koji je vrlo precizan i imali smo problema da im napravimo brejk. Dobra stvar je bila i naš servis, u odnosu na broj grešaka napravili smo gotovo isti broj ako ne asova ali poluasova, lopti koje su se vratile na našu stranu. U četvrtom setu smo bili u rezultatskom zaostatku, oni su ponovo počeli da igraju dobro, ali mi smo se vratili dobrom igrom, organizovanim blokom i odbranom, kontinuitetom u napadu", rekao je Grbić, preneo je sajt Saveza.

On je dodao da rotacijama pokušava da odmori igrače, a da time ne ugrozi rezultat.

"Nažalost to se sa Australijom nije desilo, ai ne mogu da igram non-stop sa prvom šestorkom jer do sledećeg vikenda neko može da se povredi. Trudim se koliko je moguće da ih odmorim jer nema dovoljno vremena ni za trening, nego moraju da igraju. Nadam se da ću ovog vikenda uspeti da rotiram igrače i odmorim nekoga bar jednu utakmicu, a opet, da rezultat ne bude u problemu", naveo je Grbić.

Srpski reprezentativac Srećko Lisinac ocenio je da je kvalitet presudio.

"Prvi set smo počeli malo stegnuto i nervozno, mnogo glupih grešaka smo pravili na jednostavnim stvarima. Obično jednostavne stvari su nam bile preteške, a Argentina je to znala da iskoristi. Ona uvek igra strpljivo, dobro se brani i servira dobro. Neugodni su ako im date priliku da igraju svoju igru. U drugom setu, pred kraj smo se rasteretili i opuštenije krenuli u utakmicu, bilo je lepih odbrana i poena. Takva igra treba da nas krasi tokom cele utakmice, to danas možda nije bio slučaj, ali bolje je nego što je bilo i siguran sam da će biti još bolje", naveo je on.

Lisinac je rekao i da njegova ekipa bolje igra kada je pod pritiskom.

"Tada smognemo snage da se vratimo u utakmicu. Zbili smo redove, u četvrtom setu smo imali malo više sreće i znanja. Protiv Koreje ne smeju da nam se dešavaju greške koje pravimo zato što su se neki igrači skoro priključili, a neki su bili na odmoru. Sve to utiče na stvari koje nas obično ne pogadjaju. Koreja zna da igra brzo, možda i brže od Argentine. Samo da te jednostavne stvari radimo dobro i siguran sam da će naš kvalitet da doći do izražaja", dodao je Lisinac.

(Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

NEKA BOLI BOLIVIJU! U suprotnom, da ne gledamo Orlove na Mundijalu?! (KURIR TV SPORT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track