PRIPREME NA PLANINSKOJ LEPOTICI Sa Zlatibora Nevena cilja podijum!
Foto: Zoran Šaponjić

Najbolja srpska skijašica radi punom parom

PRIPREME NA PLANINSKOJ LEPOTICI Sa Zlatibora Nevena cilja podijum!

Ostali sportovi -

Najbolja srpska skijašica, sa najboljim rezultatom u istoriji srpskog skijanja, šestim mestom u alpskoj kombinaciji u Svetskom kupu, i samo pola sekunde od podijuma, rezultatom koji je prošle sezone napravila u švajcarskom Lenzerhejdeu, uz pomoć Zlatibora ovih dana udara temelje za novu sezonu.

- Ovde je sve idealno, visina, temperatura mi odgovara, ovde se baš dobro osecam. Trudicu se da probijem limite, boricu se za to. Jer, ako veruješ u nešto to se i ostvari, rezultat uvek dode - kaže Nevena, koja je i zaštitno lice naše prelepe planine.

Na Zlatiboru sa Nevenom ovih dana je i njen trener, Slovenac Matic Jeraša, ekipa stručnjaka i trenera sa kojima Nevena radi na kondicionim pripremama za narednu sezonu.

foto: Zoran Šaponjić

- Verujem u podijum, zaista, biće veliki izazov zato što ce kombinacija biti sa spustom koji je dosta zahtevniji, velike su brzine, ali, sa dosta dobrom vožnjom spusta i sa mojom vožnjom slaloma mislim da je to moguće, da dodem do podijuma - reči su najbolje srpske skijašice.

I pored odličnih uslova na Zlatiboru, Nevena ne krije da jedva čeka da krene na sneg. Sa šestim mestom u kombinaciji iz januara ove godine, Nevena je, dodaje, videla da je blizu vrha, a u sezoni koja je pred njom, napadaće i slalom, veleslalom i alpsku kobinaciju. Osmo mesto na svetskoj Kup lestvici u alpskoj kobinaciji, uverena je, dobra je podloga za nove još bolje rezultate.

foto: Zoran Šaponjić

Po rečima Neveninog trenera Jeraša, sa Nevenom, koja se pre tri godine priključila A timu Slovenije i sa njima trenira, radi ekipa stručnjaka u kojoj je osam do deset ljudi, i ništa se ne prepušta slučaju.

- Posle Zlatibora idemo u Austriju na glečer, zatim dolazi put u Argentinu, gde će Nevena skijati i na manjim visinama, tamo će biti i konkurencija, a prvo takmičenje je već 27. oktobra u Austriji. U slalomu nismo više zadovoljni plasmanom medu prvih 30, želimo više, u alpskoj kombinaciji Nevena je objektivno medu pet najboljih u svetu - kaže Jeraš.

Nevena se na Zlatiboru družila i sa decom sa Kosova i iz Krajine, kojima je približila sve lepote skijanja.

Tekst i foto: Zoran Šaponjić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track