PLIVANJE PERAJIMA I BRZINSKO RONJENJE: Novi svetski rekordi obeležili treći dan Svetskog prvenstva u Beogradu
Damir Dervišagić, Foto: Damir Dervišagić

Urednik Kurira Milan Rašević delio medalje najboljim takmičarima

PLIVANJE PERAJIMA I BRZINSKO RONJENJE: Novi svetski rekordi obeležili treći dan Svetskog prvenstva u Beogradu

Ostali sportovi -

Trećeg dana takmičenja na 20. CMAS SP u plivanju perajima i brzinskom ronjenju za seniore koje se održava u Beogradu oboreni su novi svetski rekordi i to u režiji najtrofejnijih takmičara na ovom šampionatu, selekcije Rusije.

1 / 7 Foto: Damir Dervišagić

Najboljim takmičarima medalje je delio pomoćnik glavnog urednika Kurira Milan Rašević.

Novi svetski rekord u plivanju na 400 m sa dva peraja postavila je Ruskinja Marija Patlasova rezultatom 3:44.92, a isto su uradile i njeni zemljaci u muškoj konkurecniji Dmitri Kurako i Vladimir Sidorov.

Na kraju dana Ruskinje su trijumfovale i u štafeti 4x200 metara u plivanju perajima sa novim svetskim rekordom - 5:56.86.

Reprezentativac Grčke u disciplini 50 metara plivanje sa dva peraja 19-godišnji Hristos Janis Bonias osvojio je zlatnu medalju posle samo šest meseci treniranja u ovom sportu.

"Do sada sam se bavio plivanjem, a od pre šest meseci odlučio se da treniram plivanje perajima i ovo je moje prve takmičenje i prva zlatna medalja u ovom sportu. Nisam očekivao ovaj rezultat i malo je reći da sam presrećam. Ovu zlatnu medalju posvećujem mom najboljem drugu Dimitrisu Pavlojanisu koji je preminuo pre dve nedelje od srčanog udara na bazenu. Dimitris je bio moj najbolji drug sa kojim sam dorastao, trenirali smo svaki dan jedan pored drugog, ovo je za njega" – rekao je zlatni dečko iz Grčke.

Prvi put u istoriji Srbija je imala finalistu na Svetskom šampionatu u plivanju perajima. Reč je o 18-godišnjem Dušanu Babiću, sjajnom mladom plivaču koji pored plivanja trenira i plivanje perajima. Babić je bio finalista na 400 metara plivanje sa dva peraja.

S. R.

Foto: Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track