FORMULA 1: Leklerk najbrži na poslednjem treningu u Nemačkoj
Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

TRENING PO KIŠI

FORMULA 1: Leklerk najbrži na poslednjem treningu u Nemačkoj

Ostali sportovi -

Vozač Zaubera Šarl Leklerk ostvario je nabolje vreme na današnjem poslednjem treningu po kišnom vremenu uoči kvalifikacija za Veliku nagradu Nemačke u šampionatu Formule jedan.

Rezultati nisu bili značajni zbog velike kiše, ali posle 40 minuta bez ikakvih akcija svi vozači su pokušali da u poslednjih 10 minuta ostvare neka vremena.

Monačanin, koji će potencijalno naredne sezone voziti u Ferariju, ostvario je za 0,423 sekunde bolje vreme od timskog kolege Šveđanina Markusa Eriksona, a iza su bili vozač Vilijamsa Sergeja Sirotkina, kao i Pjer Gasli iz Toro Rosa. Samo devet je uspelo da ostvari "najbrži" krug na trećem treningu.

Aktuelni svetski šampion, Luis Hamilton nije bio medju njima, ali je napravio nekoliko krugova, uprkos spekulacija da bi mogao imati povredu noge, što je Mercedes demantovao.

Kvalifikacije se održavaju u dva sata i čini se da će se makar početi u vlažnim uslovima. ; Ako se kvalifikacije budu održale na vlažnoj stazi u Hofenhajmu, Red Bul će postati glavni kandidat za pol-poziciju, za koju se očekivalo da će borba biti izmedju Mercedesa i Ferarija u slučaju da se vozi na suvoj stazi.

kurir.rs / Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track