NEMAC NAJBRŽI NA SVOM TERENU, UZ REKORD: Fetelu pol-pozicija, Hamilton u kanalu
Foto: Reuters

TRENING U HOKENHAJMU

NEMAC NAJBRŽI NA SVOM TERENU, UZ REKORD: Fetelu pol-pozicija, Hamilton u kanalu

Ostali sportovi -

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel startovaće sa "pol" pozicije u trci za Veliku nagradu Nemačke, pošto je u današnjim kvalifikacijama ostvario najbolje vreme.

Fetel je najbrži krug izvezao za minut i 11,212 sekundi. Time je postavio novi rekord staze u Hokenhajmu.

Njemu će društvo u prvom startnom redu praviti vozač Mercedesa Valteri Botas, koji je ostvario 0,214 sekundi lošije vreme.

S trećeg mesta startovaće Kimi Raikonen iz Ferarija, a Maks Ferštapen iz Red Bula praviće društvo Fincu u drugom startnom redu.

Jedno od najboljih startnih mesta u karijeri napravio je vozač Hasa, Danac Kevin Magnusen koji će startovati s petog mesta, a iza njega nalazi se njegov timski kolega Roman Grožan.

Prvih deset kompletirali su Niko Hulkenberg i Karlos Sainc iz Renoa, odnosno Šarl Leklerk iz Zaubera i Serhio Peres iz Fors Indije.

Aktuelni svetski šampion Luis Hamilton iz Mercedesa u prvom delu kvalifikacija malo je izleteo sa staze i pritom oštetio hidrauliku, pa je usled kvara morao da odustane od daljeg nadmetanja u kvalifikacijama.

On je prethodno izborio plasman u drugi deo kvalfikacija, pa je tako posle današnjih kvalifikacija na 14. mestu, a iza njega nalazi se Danijel Rikardo iz Red Bula.

Trka za Veliku nagradu Nemačke voziće se sutra od 15.10 na stazi u Hokenhajmu.

(Beta, Foto: Reuters)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track