Najnovije vesti

ŠAMPION OPET U PROBLEMU: Evo šta Hamitlon kaže o Mercedesu, koji ga je izdao
Foto: Reuters

STARTUJE TEK SA 14. MESTA

ŠAMPION OPET U PROBLEMU: Evo šta Hamitlon kaže o Mercedesu, koji ga je izdao

Ostali sportovi

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da nije zabrinut posle današnjeg, novog tehničkog problema sa bolidom, i da će svu pozitivnu energiju usmeriti u predstojeću trku Formule 1 za Veliku nagradu Nemačke.

Aktuelni svetski šampion će sutrašnju trku u Hokehajmu početi sa 14. mesta, što je za 13 mesta slabije od vodećeg u generalnom plasmanu Sebastijana Fetela iz Ferarija, pošto je imao problema sa hidraulikom na kraju prvog dela kvalifikacija i morao je da zaustavi vozilo pored staze.

Ti problemi dolaze dve trke nakon što su obojica vozača Mercedesa Hamilton i Valteri Botas morali da odustanu tokom trke u Austriji. Mercedesov rival Ferari posle toga vodi u konkurenciji vozača i konstruktora.

Upitan da li počinje da oseća "alarm" posle svih događaja, Hamilton je odgovorio odrično.

"Radimo na svim problemima. Kada sam se vratio u garažu, prva pomisao mi je bila da svi u ekipi osećamo isto, a iskreno sam mislio kada sam rekao da mi pobedjujemo i gubimo zajedno. Ne mogu da kontrolišem ono što se dogodilo, a sve što mogu da uradim je da pokušam da oblikujem i kontrolišem ono što će se dešavati u budućnosti", rekao je Hamilton, preneo je Skaj.

Britanski vozač dodao je da je brzo prevazišao to što se dogodilo u današnjim kvalifikacijama.

"Sve to je deo procesa sazrevanja za sve nas. Sada se trudim da svu energiju usmerim na to da svoj posao u trci obavim najbolje što mogu. Kao što se vidi iz mnogih primera u životu, dobre stvari dolaze kada u njih uložite naporan rad i pozitivnu energiju. To ću da pokušam", naveo je Hamilton.

Mercedes je saopštio da za kvar na bolidu nije kriv Hamilton.

Trka za Veliku nagradu Nemačke vozi se u nedelju od 15.10.

(Beta, Foto: Reuters)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...