Branković: Blate nas po nalogu

Oštro reagovanje

Branković: Blate nas po nalogu

Ostali sportovi -
Gensek ASS Slobodan Branković tvrdi da trener Nikola Tomasović po nečijim instrukcijama želi da ocrni veliki uspeh sa EP u Finskoj

Stavlja tačku na raspravu.Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije (ASS) Slobodan Branković kategorički je negirao optužbe Nikole Tomasovića da je rezervisao avio-kartu Asmiru Kolašincu dan pre dodele medalja. Bacač kugle je posle bronze na EP u Helsinkiju rekao da ima loš tretman u ASS, na šta se kasnije nadovezao njegov trener Tomasović.- Nikola Tomasović dobio je zadatak da ocrni rad ASS posle najvećeg uspeha naše atletike u poslednjih 20 godina. Mnogi znaju od koga im je stigla instrukcija. On će to, naravno, u ovom trenutku negirati, ali i priznati u razgovorima kroz dve godine. Ovo se ponavlja suviše često, godinama unazad, samo s različitim akterima a istim komandantom, i bilo je očekivano - priča Branković.On pojašnjava kako je došlo do rezervacije karata, zbog kojih je i nastao problem.- Ponoviću da smo, ma šta ko tvrdio, poslujući domaćinski, mesecima unapred rezervisali karte kako bi cene bile niže i kako bi ostalo više novca za te iste atletičare i njihove pripreme. Pošto Tomasović nema elektronsku poštu, Kolašincu smo 5. juna poslali imejl kojim ga obaveštavamo kakve smo karte rezervisali i zamolili ga da reaguje ukoliko mu ne odgovara. Nismo dobili odgovor, pa smo kupili karte.Branković pojašnjava da je ASS odmah reagovao kad su atletičari osvojili odličja.- Da nismo verovali u njihov uspeh, kupili bismo karte posle kvalifikacija. Program takmičenja stigao je u Savez 15. februara. U njemu je samo satnica, ne i ceremonija dodele medalja. Tek 15. juna dobili smo službeno pismo od organizatora da će uručivanje medalja biti van stadiona i da je za mušku kuglu i 400 m prepone sutradan. Savezni kapiten Dragiša Kuzmanović mi je to saopštio i odmah smo uradili novu rezervaciju za nedelju, a aktivirali smo je čim smo videli da će ići na pobedničko postolje.

Očekivao pet medalja- Za Helsinki sam išao s Verom Nikolić Ćasić, našom jedinom svetskom seniorskom rekorderkom, i Stevanom Zorićem, potpredsednikom ASS. Prognozirali smo šta ko od naših atletičara može da uradi u Finskoj i oni će potvrditi da sam računao na pet medalja, među njima Asmirovu i Emira Bekrića, koji je osvojio srebro na 400 m prepone. Smatrali su da sam preterani optimista, a ja sam im obrazložio da znam koliko je uloženo u njihov napredak - kaže Branković.

Prave nam reklamu- Žalosno je što posle najvećeg uspeha u karijeri ni Asmir ni Nikola nisu iskoristili priliku da slave. Nisu našli ništa drugo da nam zamere do kupljene avionske karte za šest ujutru dan posle takmičenja. Nikola Tomasović čak ističe da im je to jedina zamerka. U državi bremenitoj problemima, neko koga samo ovo muči, zaista pravi reklamu instituciji koju predvodim u operativnom delu! Očekujem, kao uoči Helsinkija, da će među laureatima u Londonu opet biti Asmir Kolašinac i Emir Bekrić, i da će tu priliku iskoristiti za radost - poručio je gensek ASS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track