Najnovije vesti

VESLANJE: Vasić i Beđik četvrti na EP u Glazgovu
Foto: VSS

HRVATI ŠAMPIONI EVROPE

VESLANJE: Vasić i Beđik četvrti na EP u Glazgovu

Ostali sportovi

Srpski veslački dvojac, u sastavu Miloš Vasić i Nenad Beđik, zauzeo je četvrto mesto u finalu Evropskog prvenstva u Glazgovu.

Vasić i Beđik su finalnu trku završili za šest minuta, 30 sekundi i 74 stotinke.

 

"Čestitam Vasiću i Beđiku na izvanrednom nastupu u Glazgovu. Izveslali su četiri odlične trke u samo tri dana i postigli sjajna vremena. Mogli su i do medalje, ali ih je postolja definitivno koštala trka više u odnosu na osvajače medalja, pošto su veslali i u repesažu", rekao je trener Nebojša Ilić.

 

Ilić je dodao da je srpski dvojac pokazao veliki napredak i da veruje da će se u najboljem izdanju pokazati na Svetskom prvenstvu u Plovdivu.

 

Zlatnu medalju osvojio je dvojac Hrvatske, braća Valent i Martin Sinković. Oni su kroz cilj prošli za 6:26,42. Srebrna medalja pripala je Francuskoj (6:27,40), a bronzana posadi Rumunije (6:29,39).

 

Kada je reč o ostalim srpskim veslačima, skifista Marko Marjanović plasirao se u finale u kojem će se sutra od 13.15 boriti za evropsko odličje.

 

Marjanović je u prvoj grupi polufinala zauzeo treće mesto s vremenom 6:58,56.

 

"Verovao sam da Marjanović ima kvalitet za finale, a plasmanom medju šest najboljih skifista je dokazao svetsku klasu. U polufinalu je ispoštovao svaki dogovor, izveslavši sjajnu trku od početka do kraja. Sutra će u finalu biti sve otvoreno i nadam se da može da se umeša u borbu za postolje", rekao je Ilić.

 

Dubl skul Igor Djerić i Aleksandar Filipović nije uspeo da se plasira u A finale, pa će se u nedelju boriti za plasman od sedmog do 12. mesta. Srpski čamac je u prvoj grupi polufinala s vremenom 7:04,44 zauzeo šesto mesto.

 

U B finalu četveraca, Miloš Stanojević, Aleksandar Filipović, Viktor Pivač i Martin Mačković, bili su peti s vremenom 6:12,08i, pa su u ukupnom plasmanu zauzeli 11. mesto.

 

Ženski dvojac Nataša Zarić i Jovana Arsić svoje učešće na šampionatu u Glazgovu završio je na devetom mestu. 

 

kurir.rs / kurir sport

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...