VELIKI USPEH SRPSKOG SNOUBORDERA: Matija će voziti  na Svetskom kupu! (VIDEO)
Foto: Printscreen Privatna Arhiva

Talenat iz KRAGUJEVCA

VELIKI USPEH SRPSKOG SNOUBORDERA: Matija će voziti na Svetskom kupu! (VIDEO)

Ostali sportovi -

Kragujevčanin Matija Milenković (17), sutra putuje na na Novi Zeland, gde će učestvovati na Svetskom juniorskom prvenstvu, kao i na Svetskom kupu!

Matija je učenik drugog razreda srednje škole i naš je najbolji reprezentativac u fristajl snoubordu. Matija se ovim sportom bavi od od svoje sedme godine. Kada je imao trinaest, trener reprezentacije Filip Filipović je na Kopaoniku u njemu je prepoznao talenat i poceo da ga trenira.

Matija je, kako njegov trener kaže, brzo napredovao i već je od samog starta pokazao da ima neiscrpnu volju i ambiciju. Za snoubord, koji spada u ekstremne sportove, potrebna je velika hrabrost i upornost i koliko god primamljivo izgledao, definitvno nije sport za svakoga.

Za razliku od svojih vršnjaka Matija svoje dan najščešće pocinje treninzima na glečerima pripremajuci se za predstojeća takmičenja. Sezona mu počinje već u septembru u zatvorenoj hali u Holandiji, a od novembra trenira u Austriji.

Nakon toga krecu FIS Evropa kupovi po Francuskoj, Nemačkoj, Italiji, Sloveniji, Bosni i drugim zemljama. Leta provodi na Alpima u Francuskoj trenirajući na jednom od najlepših glečera sa svojim timom.

Ovaj mladi sportista je zahvaljući mnogobrojnim uspesima omogućio i učešće na svetskim kupovima, iako je njegova sportska karijera praktično tek počela. Iako mlad, Matija iza sebe ima mnogobrojne vrhunske rezultate kao što je osmo mesto na Evropa Kupu u Francuskoj i 4. mesto u disciplini Big Air na Evropa Kupu u Srbij. Uskoro ga čekaju veliki izazovi, kao i Svetsko juniorsko prvenstvo u Českoj.

Kurir sport/Dragan Ilić,

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track