Najnovije vesti

AFERA SAMAC OKONČANA: ASS oštro kaznio sudije koje su namestile državni rekord u bacanju koplja!
Foto: AP

RIGOROZNO

AFERA SAMAC OKONČANA: ASS oštro kaznio sudije koje su namestile državni rekord u bacanju koplja!

Ostali sportovi

Disciplinska komisija Atletskog saveza Srbije (ASS) suspendovala je danas sudiju Zorana Kresojevića na dve godine i njegovog kolegu Dragana Sekulića sa šest meseci zbog lošeg merenja hica Vedrana Samca.

"Atletskom sudiji Zoranu Kresojeviću iz Sremske Mitrovice izriče se disciplinska mera zabrane obavljanja službene dužnosti u Atletskom savezu u trajanju od dve godine. On je bio sudija koji je bio direktno na merenju", rekla je predsednica Disciplinske komisije Dijana Ištvanović.

 

Samac je 27. avgusta na Mitingu prijateljstva u Sremskoj Mitrovici navodno je oborio državni rekord u bacanju koplja rezultatom 85,60 metara. ASS je na kraju ipak poništio taj rezultat zbog lošeg merenja.

 

Drugi sudija Dragan Sekulić prošao je sa blažom suspenzijom, on je bio glavni sudija na disciplini bacanja koplja, a njemu se izriče disciplinska mera zabrana obavljanja službene dužnosti u ASS u trajanju od šest meseci.

 

Prema pravilniku, sudije imaju pravo žalbe osam dana, posle čega će zasedati Upravni odbor koji bi trebalo da donese odluku o priznavanju rezultata.

 

Posle snimka koji je izašao u javnost na kom se vidi da sudija meri hitac, suprotno od pravila, ASS odlučio je da pokrene disciplinski postupak.

 

 

Kurir sport/Beta 

Foto: AP 

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...