OVOG PUTA MNOGO LAKŠE: Odbojkašice Srbije po drugi put bolje od Bugarske u Banjaluci
Foto: EPA/SERGEI ILNITSKY

sjajno

OVOG PUTA MNOGO LAKŠE: Odbojkašice Srbije po drugi put bolje od Bugarske u Banjaluci

Ostali sportovi -

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas Bugarsku sa 3:0, po setovima 25:29, 25:19 i 25:13 u prijateljskoj utakmici u banjalučkoj dvorani Borik.

Odbojkašice Srbije su pred oko 3.000 gledalaca u Boriku do trijumfa došle posle 72 minuta igre. Prijateljski meč poslužio je ekipama kao priprema za Svetsko prvenstvo.

Pre početka utakmice minutom ćutanja odata je poslednja počast svetskoj bokserskoj legendi Marijanu Benešu koji je danas sahranjen u Banjaluci.

Izmedju ostalih, meč u Boriku prisustvovali su predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, predsednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, ministri omladine i sporta Vanja Udovičić, odnosno Jasmina Davidović, kao i predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić i njegov prvi zamenik Ivan Miljković.

Odbojkašice Srbije na Svetskom prvenstvu igraće u Grupi D protiv Brazila, Dominikanske Republike, Portorika, Kazahstana i Kenije u japanskom Hamamacuu, dok će Bugarke igrati u Grupi B u Saporou protiv Kine, Italije, Turske, Kube i Kanade.

Svetsko prvenstvo igraće se od 29. septembra do 20. oktobra u Japanu.

Kurir sport/Beta

Foto: EPA/SERGEI ILNITSKY

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track