ISTORIJSKI USPEH: Rukomatišice Radničkog u Super B ligi
Foto: RKK Radnički

bravo

ISTORIJSKI USPEH: Rukomatišice Radničkog u Super B ligi

Ostali sportovi -

Rukometašice "Radničkog 1964" u baražu utakmici za popunu Super B lige savladale ekipu "Mladog Radnika" iz Radinca rezultatom 26-23, (poluvreme 7-9) i tako ostvarile istorijski uspeh plasmanom u savezni rang takmičenja.

Nije sve izgledalo kao što krajnji rezultat pokazuje. Mlada i nedovoljna iskusna ekipa "Radničkog" opterećena važnošću utakmice samo na početku stekla početno vođstvo golom Jasmine Kolak.Iskusnije rukometašice "Mladog Radnika" su brzo došle do svoje igre i kontrolisale rezultat tokom celog prvog poluvremena. Kragujevčanke su u ovom delu igre promašile čak četiri sedmerca,više kontranapada i zicera,a na odmor se otišlo vođstvom nominalnog domaćina rezultatom 9-7.

foto: RKK Radnički

Ni početak drugog dela igre nije mnogo dobrog doneo rukometašicama Radničkog, koje su bile u konstantnom zaostatku od par golova sve do maksimalnih pet razlike (17-12,42.min). U tim trenucima dolazi do velikog preokreta. "Radnički" pojačava agresivnost u odbrani,Jelena Pojužina spušta „roletnu“ na gol, sevnuli su prepoznatljivi kontranapadi i golom Nevene Aleksić sa penala ( 48.min) dolaze do izjednačenja ( 18-18).Od tog momenta na terenu je postojao samo jedan tim, Kragujevčanke su pokazale svoje pravo lice i u 56-om minutu golom Ajlin Bjelak iz kontranapada dolaze do maksimalnih 5 golova prednosti ( 20-25).Do poslednjeg zvuka sirene su rutinski privele utakmicu kraju za konačnih 23-26 i početak velikog slavlja.

foto: RKK Radnički

-Većini naših igračica ova utakmica je kruna dosadašnje karijere.Važnost i ono što ona donosi im je „skratila ruke“ i sputala ih da pokažu ono što znaju.Trebalo nam je dugo vremena da dođemo do svoje igre, agresivne odbrane i lake realizacije napada. Čestitam mojim devojkama na plasmanu u Super B ligu,zaslužile su predanim radom na treninzima. Posebno bih se zahvalio velikom broju naših navijača koji su došli da nas bodre,kao i svima u klubu koji su verovali u nas- poručio je šef stručnog štaba Rodoljub Kurandić.

foto: RKK Radnički

U redovima "Mladog Radnika" najefikasnije su bile Milena Kojić sa 7 i Milica Ristić sa 5 pogodaka, dok su kod ekipe "Radničkog" golgeterski raspoloženije od ostalih bile Jasmina Kolak i Ajlin Bjelak sa po 6 postignutih golova.

Igrač utakmice : Jasmina Kolak

RK Mladi Radnik –RK Radnički 1964: 23-26 (9-7)

Velika Plana: Hala Sportova Gledalaca : 400

Sudije: Jovan Cvetković,Luka Petrović

Sedmerci: Mladi Radnik 2 (1), Radnički 5 (1)

Isključenja: Mladi Radnik 12 min, Radnički 6 min

Mladi Radnik : Mitrović, Ristić 5, Paločevoć 1, Đorđević 2, Ninić M. 4, Ninić N.3, Savić J.,Savić D.,Matić, Filipović 1, Živković , Kojić 7, Đorđević.

Radnički 1964 : Pojužina J. ( 18 odbrana), Đorđević 1, Radosavljević, Srećković, Kolak 6, Vasić 2, Todorović 2, Blagojević , Hasanović , Vlašković Anja, Mikić, Vlašković Anastasija, Petrović 2, Aleksić 5, Bjelak 6, Pojužina Ž. 2.

Početak prvenstva je zakazan za prvu nedelju oktobra. "Radnički" će u prvom kolu gostovati u Inđiji istoimenoj ekipi.

D. I-S.J.

Foto: rk "Radnički"

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track