SPORTISTI SU BLAGO NOVOG PAZARA! Udovičić otvorio Mali sajam sporta
Foto: Marina Lopičić

SPORTISTI SU BLAGO NOVOG PAZARA! Udovičić otvorio Mali sajam sporta

Ostali sportovi -

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je danas u Novom Pazaru da su "sportisti i mladi blago tog grada i Srbije".

Na otvaranju "Malog sajma sporta" u dvorani Pendik, Udovičić je kazao da će se država truditi da poboljša sportsku infrastrukturu kako bi Novi Pazar i u budućnosti mogao da se ponosi rezultatima svojih sportista.

"Za ponos je to što Novi Pazar ima četiri superligaške ekipe u kolektivnim sportovima, ali i sjajne takmičare u pojedinačnim, osvajače medalja na nacionalnim, balkanskim, evropskim i svetskim nadmetanjima", rekao je Uodvičić.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek istakao je da državni organi i lokalna samouprava odlično saradjuju kako bi sportisti imali što bolje uslove.

"Radimo maksimalno kako biste vi što lakše osvajali medalje. Država mnogo ulaže u sport, a na svima nama je da to opravdamo medaljama sa velikih takmičenja", kazao je Štefanek.

Predsednik Saveza za školski sport Željko Tanasković rekao je da je Novi Pazar sredina koja prepoznaje važnost sporta, o čemu najbolje govore postignuti rezultati.

"Naš savez zajedno sa Ministarstvom sporta realizuje brojne akcije i programe namenjene najmladjima jer nam je svima cilj da vam obezbedimo adekvatne uslove za trening i bavljenje fizičkim aktivnostima", dodao je Tanasković.

Gradonačelnik Novog Pazara ocenio je da je 2018. godina najuspešnija u istoriji sporta u ovom gradu i da se isplatilo ulaganje lokalne samouprave u infrastrukturu i sportiste.

"Ništa od ovoga ne bi bilo bez saradnje sa Ministarstvom i Sportskim savezom Srbije. Naša je obaveza da nastavimo ulaganje u sport i da izdvajamo još više sredstava iz budžeta. Vi to zaslužujete jer ste najbolji ambasadori Novog Pazara i naše zemlje", kazao je Biševac.

"Malom sajmu sporta" prisustvovali su članovi svih ekipa u Novom Pazaru, a na tribinama je bilo nekoliko stotina osnovaca.

Direktorima obrazovnih ustanova nakon ceremonije svečanog otvaranja uručeni su sportski rekviziti.

Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track