SPEKTAKL U MIONICI: Vujin Želja napada šampionsku Vojvodinu
Foto: RSS

RUKOMETNI SUPERKUP

SPEKTAKL U MIONICI: Vujin Želja napada šampionsku Vojvodinu

Ostali sportovi -

Branilac titule u srpskom rukometu, novosadska Vojvodina, i osvajač Kupa Srbije 2018, niški Železničar 1949, boriće se za prvi trofej u novoj sezoni - Superkup Srbije u Mionici.

Novosađani su četiri puta osvajali pehar Superkupa, takmičenja ustanovljenog 2009. godine, dok su dva puta poraženi u finalu. Niški tim odigrao je Superkup 2014. godine, kada je poražen upravo od Vojvodine 40:22 u Aranđelovcu.

- Očekujem dobar i neizvestan meč do kraja. Naša ekipa je još u fazi uigravanja zbog dolaska novih igrača. Daćemo sve od sebe da pobedimo i osvojimo prvi pehar ove sezone. Znam da će biti teško, ali verujem u naš rad - kaže trener Novosađana, Boris Rojević.

Niški tim koji predvodi Veselin Vujović, još uvek traži formu u sezoni koja je započela eliminacijom iz EHF kupa i porazima u SEHA ligi.

- Krenuli smo u neke ozbiljne promene u igračkom kadru. Od onog sastava sa početka sezone, danas nema pet igrača, iz raznoraznih razloga. Po trenutnoj formi i igračkom kadru, Vojvodina je favorit za osvajanje Superkupa, što ne znači da će ga i osvojiti. Smatram da imamo dovoljno kvaliteta i motivacije da uđemo u veliku borbu za prvi domaći trofej koji je u igri ove sezone. Učinićemo sve da pobedimo i, na neki način, ipak pozitivno završimo ovaj uvodni deo sezone. Oni su i u tom prvom kolu SEHA lige nas nadigrali potpuno i dobili nas sasvim zasluženo. Od tog trenutka do danas, mi smo ostali bez pet igrača, a oni su doveli pet novih. Očito su ozbiljno shvatili Želju kao protivnika ove sezone. Vojvodina je klub koji je podigao kvalitet, pokazuje to igrama u SEHA ligi, ozbiljno se suprotistavio velikim evropskim ekipama poput Zagreba, Steaue, Tatrana. Napravili su dobro izbalansiran sastav, miks mlađih i iskusnijih igrača, a to je kombinacija kojom se osvajaju titule. Oni to znaju da rade, šestostruki su uzastopni šampioni, što Želja nikada nije bio. Podigli smo dosta nivo igre u odnosu na tu utakmicu.

(RSS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track