STARTUJE BOKSERSKA LIGA SRBIJE: Šest klubova okupilo najbolje srpske takmičare
Foto: Privatna arhiva

Spektakl u najavi

STARTUJE BOKSERSKA LIGA SRBIJE: Šest klubova okupilo najbolje srpske takmičare

Ostali sportovi -

Ligaško boks takmičenje Srbije startuje 18. oktobra 2018. u Valjevu kada će se sudariti ekipa domaćeg Metalca i tradicionalnog ljutog rivala iz Loznice.

Ekipni šampionati uvek su punili hale, publiku privlačili više od bilo kojih drugih takmičenja, jačali konkurenciju, a identifikacija sa matičnim klubom stvarala je dodatni sportski naboj i želju za trijumfom.

Ostali mečevi 1. kola Bokserske lige 2018/19 su:

Niš: BK "Naissus" Niš - BK "Radnički" Beograd

Novi Sad: BK "Vojvodina" - BK "Radnički" Kragujevac

Bokserska liga je dugo očekivano takmičenje za sve ljubitelje plemenite veštine, ali i svih onih koji vole sportske spektakle. Šest klubova okupilo je najbolje boksere Srbije koji će odmeriti snage u osam težinskih kategorija, dok će se ekipni šampion znati u maju kada je planiran završetak Bokserske lige Srbije.

"Bokserska liga Srbije novi je projekat BSS, sa ciljevima da bokseri stiču neophodno iskustvo, zarađuju novac, a boks podigne nivo popularnosti u Srbiji i regionu. Svaki derbi kola biće emitovan u direktnom tv prenosu na TV Arena, a kvalitet će pored mečeva najboljih boksera Srbije začiniti i sjajna scenografija, rasveta i ostali scenski efekti neophodni za spektakl", rekao je direktor Bokserske lige Srbije Nikola Milinković.

Bokserska liga motivisala je klubove, pa se uveliko pripremaju i najavlju da će baš oni biti osvajači titule Ekipnog šampiona Srbije.

"Radnički sa Crvenog krsta ima veliku tradiciju pobeđivanja, zato je ceo naš tim na čelu sa trenerom Milivojem Bašićem postavio jasan cilj, a to je pehar šampiona. Ekipa je spremna, svi jedva čekamo prvo kolo, jer imamo jaku motivaciju", istakao je Đorđe Bujišić osvajač srebra na nedavno završenom prestižnom međunarodnom takmičenju, "Zlatnom pojasu" u Rumuniji.

Kurir sport Foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track