SRPSKI SPECIJALAC PRETRČAO NAJDUŽU PLANINSKU TRKU U AMERICI: Trčao preko 60 sati, prešao 410 kilometara i na kraju osvojio medalju! (FOTO)
Foto: Kurir

svaka čast

SRPSKI SPECIJALAC PRETRČAO NAJDUŽU PLANINSKU TRKU U AMERICI: Trčao preko 60 sati, prešao 410 kilometara i na kraju osvojio medalju! (FOTO)

Ostali sportovi -

Pripadnik SAJ Jovica Spajić, podelio je drugo mesto u ultramaratonu koji je završen jutros u SAD. U pitanju je najduža "trail" (planinska) trka na američkom kontinentu i jedna od najtežih trka na svetu, pod nazivom "Moab 240 Endurance Run".

Trka se organizuje u državi Juta (Utah) u Moab rezervatu (pra-postojbini Navaho Indijanaca) i duga je tačno 243 milje (410 kilometara).

foto: Kurir

"Trka je poznata je po izuzetno ekstremnim vremenskim uslovima, gde se temperature kreću od +37 stepeni Celzijusa tokom dana do -7 stepeni noću. Miks pustinje, planine, sume, asfalta, snega, kiše, vetra, sunca, blata i svega onog što "majka priroda" može da "baci" na učesnike, čine ovu posebnu trku jako napornom, a ujedno i izuzetno kompetitivnom", kaže Spaić.

foto: Kurir

Startovalo je više od 200 takmičara iz celog sveta, najviše sa američkog kontinenta, ali i iz Evrope, Azije, Afrike i Australije.

foto: Kurir

"Dao sam sve od sebe da našu Srbiju predstavim na najbolji mogući način, kako rezultatom, tako i ponašanjem i budem pravi "ambasador" svoje zemlje. Trku sam završio za 62 sata i 40 minuta (bez spavanja) i osvojio drugo mesto, što je izuzetan uspeh u svetskim okvirima, s obzirom da sam na trku došao sam, bez tima, logistike i podrške. Ipak ogromna motivacija, vera i nada su me "vukle" kroz trku i želja da zastavu naše zemlje pronesem kroz cilj visoko podignutu. Bogu Milostivom hvala uspeo sam i neizmerno sam srećan i ponosan. Radujem se unapred novim pričama i sa još više inspiracije nastavljam putem novih projekata oplemenjen ljubavlju prema svojoj zemlji, porodici, svim prijateljima koji mi pružaju podršku i kolegama iz Specijalne antiteroristicke jedinice SAJ MUP-a RS", kaže Spajić.

(Kurir.rs/D.I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track