Najnovije vesti

HAJMO, HAJDE, SVI U PIONIR: Podržimo Milicu, Tijanu, Serđu i sve naše šampione!
Foto: TK Galeb/Stefan Aleksić

XVII Tekvondo Galeb open u Beogradu

HAJMO, HAJDE, SVI U PIONIR: Podržimo Milicu, Tijanu, Serđu i sve naše šampione!

Ostali sportovi

Tradicionlani tekvondo turnir Galeb Belgrade trophy - Serbia open biće održan u subotu i nedelju u hali Aleksandar Nikolić u Beogradu, po 17. put!

Razlog da ovog vikenda budete na tribinama nekadašnjeg Pionira više je nego očigledan, radi se o turniru G1 kategorije jednom od najjačih u Evropi, a preko hiljadu takmičara iz 54 države garantuje i sjajan takmičarski program. Visok kvalitet organizacije turnira doprineo je da je ovo jedan od najposećenijih takmičenja u ovom delu Evrope.

S druge strane, uspesi srpskih takmičara podstakli su popularnost tekvondoa u Srbiji, pa je samim tim i veći broj navijača na tribinama pogotovo kada se bore olimpijska šampionka i svetska prvakinja Milica Mandić, olimpijska vicešampionka Tijana Bogdanović, svetska i juniorska šampionka Serđa Stević, bronzana sa SP Ana Tepavac, srebrna sa Olimpijskih igara za mlade Nadica Božanić ali i mnogi drugi borci iz Srbije i sveta.

 

foto: TK Galeb/Stefan Aleksić

 

- Kao i svake godine, veoma sam ponosan na veliki broj prijavljenih takmičara, pogotovo što dolazi sve više i više boraca kojima je ovo jedan od turnira na kojem imaju priliku da sakupe bodove za svetsku i olimpijsku listu. Činjenica da dolaze evropski, svetski, azijski šampioni podiže kvalitet konkurencije, a samim tim i kvalitet borbi. Za naše borce ovo je savršena prilika da pred domaćom publikom i uz sjajnu podršku dođu do novih poena za svetski poredak. Olimpijske igre su za manje od dve godine, svaki poen koji može da se osvoji je veoma vredan, jer trka nikada ne staje - istakao je direktor turnira i zvanično najbolji trener na svetu Dragan Jović i dodao:

 

foto: TK Galeb/Stefan Aleksić


- Prošle nedelje smo bili na turniru u Grčkoj, a tekvondo karavan se sada seli u Beograd. Nakon toga ide u Hrvatsku na Croatia Open turnir, i to su poslednje šanse da se zabeleži neki značajniji rezultat u 2018. Pored važnosti svakog rezultata, nama je izuzetno bitno da naša publika još bolje upozna ovaj sport i njegova pravila, kao i naše već ostvarene šampione ali i one koji tek dolaze. Ovaj sport je Srbiji, otkad je postala samostalna, doneo jedno olimpijsko zlato i jedno olimpijsko srebro, dva svetska zlata, četiri svetske bronze, i veliki broj medalja sa evropskih šampionata!

 

foto: TK Galeb/Stefan Aleksić

 

Na ovom turniru nastupiće neki od najboljih boraca sveta. Ne samo iz naše zemlje već celog sveta, budući da svaki turnir donosi određen broj bodova za svetsku i olimpijsku listu. U subotu će bit održano takmičenje za kadete i neke juniorske kategorije. U nedelju na borilišta izlaze seniori, i preostale juniorske kategorije. Četvrtfinala i polufinala su od 16 sati, a finala počinju oko 18 časova.
Ulaz je besplatan, a organizator je pozvao sve koji mogu i žele da dođu i podrže naše aktulene i buduće evropske, svetske i olimpijske šampione tokom dva dana turnira.
 

 

Gojko Filipović

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...