HAMILTON NE ŽELI NIŠTA DA RIZIKUJE: Pobedom u Meksiku planiram da overim petu titulu!
Foto: AP

pun samopouzdanja

HAMILTON NE ŽELI NIŠTA DA RIZIKUJE: Pobedom u Meksiku planiram da overim petu titulu!

Ostali sportovi -

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je danas da želi pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Meksika da osvoji petu šampionsku titulu, iako mu je potrebno da zauzme sedmo mesto.

Aktuelni svetski prvak ima 70 bodova više od konkurenta za titulu Sebastijana Fetela iz Ferarija, a do kraja šampionata preostale su tri trke, odnosno 75 bodova.

"To bi bio bonus u već sjajnoj godini, da pobedom osvojim titulu. Moj cilj je da pobedim ovog vikenda", rekao je Hamilton, preneli su britanski mediji.

Hamilton je prošle godine osvojio titulu upravo u Meksiku, kada je zauzeo deveto mesto.

On je rekao da želi da se popravi posle teške trke prošlog vikenda u Ostinu, kada je zauzeo treće mesto uprkos tome što je krenuo sa pol pozicije.

"U drugačijoj si situacijiu svaki put kada imaš priliku da osvojiš titulu. Svaka je posebna na svoj način. Osvajanje titule je oduvek bio cilj. Prvu je bilo neverovatno teško osvojiti, ali posle toga je bilo sve teže.

Ovo je bila jedna od godina u kojoj sam najviše uživao, uz stvari sa kojima sam se suočavao, ako bih osvojio titulu na nju bih najviše bio ponosan i najviše bih je cenio, pretpostavljam da je tako pošto sam stariji", naveo je on.

Trka za Veliku nagradu Meksika na programu je u nedelju od 20.10.

Kurir sport/Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track