ISTORIJSKA MEDALJA: Đorđe Koprivica osvojio bronzu na evropskom prvenstvu u Francuskoj (FOTO)
Foto: Badminton savez Srbije

PARA-BADMINTON

ISTORIJSKA MEDALJA: Đorđe Koprivica osvojio bronzu na evropskom prvenstvu u Francuskoj (FOTO)

Ostali sportovi -

Na Evropskom prvenstvu u para-badmintonu, koje je od 31. oktobra do 4. novembra 2018. održano u Francuskoj srpski reprezentativac Đorđe Koprivica, u paru sa Poljakinjom Olivijom Šmigel osvojio istorijsku medalju u mešovitom dublu kategorije SS 6.

U francuskom Rodezu srpski badminton “ispisao” je novu, blistavu, stranicu u svojoj istoriji. Naš reprezentativac Đorđe Koprivica, na Evropskom prvenstvu u para-badmintonu, koje je održano od 31. oktobra do 4. novembra 2018, uz učešće 150 takmičara i takmičarki iz 25 evropskih zemalja, osvojio je u paru sa Poljakinjom Olivijom Šmigel bronzano odličje u mešovitom dublu kategorije SS 6. Srpsko-poljska kombinacija je, nakon pobede nad francusko-poljskim parom Čarls Nouks i Darija Bujnicka, osvojila drugo mesto u svojoj grupi što im je obezbedilo plasman u polufinale šampionata, samim tim i mesto na postolju. U okršaju za finale Koprivica i Šmigelova su poraženi od Isaka Dalgliša iz Engleske i Marije Bartuš iz Poljske, tako da su stigli do prve kontinentalne bronze.

"Presrećan sam što sam učestvovao i predstavljao Srbiju na Evropskom prvenstvu u para-badmintonu. Mnogo sam naučio i stekao ogromno iskustvo i dobio ogromno samopouzdanje za nastavak treninga i učenja u ovom sportu. Takođe, drago mi je što sam u Rodezu upoznao mnogo novih ljudi i stekao sjajna prijateljstva. Sledeći put ću se potruditi da budem još uspešniji i osvojim veći broj medalja za našu zemlju. Ovom prilikom se zahvaljujem svima koji su me podržavali i koji su mi pomogli da ostvarim uspeh u Francuskoj", rekao je Đorđe Koprivica koji je u Rodezu debitovao na međunarodnoj para-badminton sceni.

foto: Badminton savez Srbije

U ostalim kategorijama srpski reprezentativci u Rodezu nisu uspeli da, kroz takmičenje po grupama, stignu do eliminacionih okršaja. Koprivica je, pored mešovitog dubla, nastupio i u muškom dublu kategorije SS 6 u tandemu sa Milanom Grahovcem, a njih dvojica su se u istoj kategoriji ogledali i u muškim singlovima. Zoran Ješić i Željko Volas, kojima je takmičenje u Rodezu bilo treće učešće na šampionatima Starog kontinenta u para-badmintonu, u muškim singlovima kategorije SL4 završili su takmičenje posle duela u grupi, a istu sudbinu su doživeli i u muškom dublu kategorije SU5.

"Prvi turnir i prvi uspeh za našeg najmlađeg para-badmintonca Đorđa Koprivicu. Više od evropske medalje raduje njegov odnos i motivisanost da napreduje i upija svakim danom nova znanja i veštine. Verujem da će srpska javnost itekako imati prilike da sluša o njegovim novim i sve većim uspesima u godinama koje dolaze. Nažalost, ostali naši takmičari nisu uspeli da ostvare ovako velik uspeh ali im od srca čestitam na zalaganju i predstavljanju Srbije na najvećem i najvažnijem evropskom para-badminton događaju", istakao je glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir.

foto: Badminton savez Srbije

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track