Najnovije vesti

Ivana Maksimović: Hoću zlato kao tata

Intervju, reprezentativka Srbije u streljaštvu

Ivana Maksimović: Hoću zlato kao tata

Ostali sportovi
Naša porodica već ima medalju s OI, na šta smo veoma ponosni

Ostvarila snove.
Strelkinji Ivani Maksimović (22) meta su bile Olimpijske igre, a pogodila je pravo u centar. Osvojivši treće mesto na Svetskom kupu u Koreji prošle godine, obezbedila je svoju vizu za London.

- Olimpijske igre su bile moj najveći san i još uvek ne mogu da verujem da se ostvaruje. Sve mi je tako nestvarno, poverovaću tek kad stignem u London.

♦ Na podlaktici desne ruke istetovirala si olimpijske krugove. Kakve su bile reakcije tvojih bližnjih?
- Mamu sam obavestila o tome pre odlaska na tetoviranje, a tata je saznao tek kada je uživo video tetovažu. U tom trenutku je potpuno prebledeo, ali sada vidim da je veoma ponosan na mene. Reakcije su uglavnom pozitivne iako ima i onih koji me pitaju zašto sam tetovirala znak „audija“.

Tvoj otac je osvojio zlatnu medalju u streljaštvu na Olimpijskim igrama. Da li osećaš pritisak da se i od tebe očekuje isto?
- Tatina medalja je naš veliki ponos. Međutim, roditelji su mi oduvek bili samo velika podrška i nisu vršili pritisak na mene. Znali su koliko volim streljaštvo i nikad me nisu opterećivali rezultatima.

Olimpijske igre počinju za manje od mesec dana, kako se osećaš i možemo li očekivati medalju?
- Mnogo sam uzbuđena! Imam veliku želju da u našoj kući pored tatine olimpijske medalje zasija i moja. To mi je cilj, ali veliki sam baksuz i ne želim ništa da prognoziram. Jedno je sigurno - daću svoj maksimum i pokazati koliko zaista vredim.

Jesi li zaljubljena i imaš li vremena za ljubav?
- Nemam dečka, ali sam veoma zaljubljena. Situacija je dosta komplikovana s obzirom na moja česta putovanja, ali nadam se da će posle Olimpijskih igara sve doći na svoje mesto. Ljubav mi je vrlo bitna, volim da, kad se vratim s takmičenja, imam nekog s kim ću sve podeliti i ko će me podsetiti na to da nije baš sve u sportu.

(A. V.)

 


 


 

 

 

Novak me inspiriše

- Ko je osoba iz sveta sporta koja te fascinira?
- Moja velika inspiracija je Novak Đoković, on je prava zver i u najtežim trenucima diže se kao Feniks iz pepela. Pre svakog takmičenja volim da pogledam njegov meč i to me dosta ohrabruje. On je moj idol i nadam se da ću uskoro imati priliku i da ga upoznam.

 

Ivana Maksimović

Rođena: 2. maj 1990. u Beogradu

Disciplina: Vazdušna i malokalibarska puška

Uspesi: Seniorska ekipna bronza u trostavu, ekipno zlato na EP, višestruki seniorski i juniorski šampion i pobednik Kupa Srbije, četvorostruki juniorski pobednik turnira „Olimpijske nade“

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...