BIO SAM NAJBRŽI ČOVEK NA SVETU, A ONDA ODJEDNOM NISAM ZNAO DA LI ĆU IKADA VIŠE MOĆI DA HODAM! Potresna ispovest jednog od najvećih sportista svih vremena! (VIDEO)
Foto: Profimedia

PREŽIVEO PAKAO

BIO SAM NAJBRŽI ČOVEK NA SVETU, A ONDA ODJEDNOM NISAM ZNAO DA LI ĆU IKADA VIŠE MOĆI DA HODAM! Potresna ispovest jednog od najvećih sportista svih vremena! (VIDEO)

Ostali sportovi -

Jedan od najboljih atletičara svih vremena, legendarni Amerikanac Majkl Džonson, pre tri meseca je doživeo moždani udar.

Čevorostruki olimpijski šampion, bivši svetski rekorder na 200 i 400 metara otkrio je kroz kakav pakao je prolazio.

31. avgusta ove godine, dve nedelje pre njegovog 51 rođendana, Džonson je nakon treninga u teretani osetio da nešto nije kako treba. Počela je da mu trne leva strana tela. Nije osećao nikakav bol, ali ga je bunio taj čudan osaćaj sa leve strane. Pošto na "Google" nije našao odgovor za svoje stanje, pozvao je prijatelja lekara koji mu je rekao da odmah ode u bolnicu.

foto: Profimedia

Nažalost, ustanovili su da je doživeo moždani udar. Stanje se iz minuta u minut pogoršavalo. Do završetka magnetne rezonance Džonson više nije mogao da da hoda i podiže levu ruku. Tada počinje pakao...

"Bio sam besan... Nisam srčani bolesnik, ne pušim, redovno vežbam, hranim se zdravo. Sve sam radio kako treba i zašto mi se to dogodilo?! Imam 50 godina i doživeo sam moždani udar", ne krije da je bio potpuno utučen u tim momentima.

"Padaju vam na pamet razne stvari. Hoću li se ikada oporaviti? Hoću li moći da hodam? Hoću li moći da stojim? A najstrašnije od svega je što lekari nemaju odgovor na ta pitanja. To je bilo zastrašujuće", otkriva proslavljeni sprinter.

foto: Profimedia

Najmračnije misli su mu se konstantno vrzmale po glavi.

"Počnete da razmišljate o najbližima. Hoće li supruga morati da brine o meni ceo život? Hoću li biti u invalidskim kolicima? Hoću li biti u stanju da se istuširam i odem u toalet sam? Razmišljate samo o najgorem mogućem scenariju".

foto: Profimedia

Bio je jako uznemiren, ali je znao da će se osećati bolje čim krene sa fizikalnim terapijama.

Sam sebi je dao zadatak: Čim stane na noge, mora prešetati hodnik bolnice u dugačak 200 metara. Istih onih 200 metara na kojima je nekad bio svetski rekorder.

"Trebalo mi je 15 minuta, a nekad sam bio najbrži na svetu na toj deonici. Ali nisam želeo da potonem. Vratio sam se u sobu i rekao supruzi da ću se oporaviti i da ću to učiniti brže nego što je ikada iko uspeo".

foto: Profimedia

Džonson ističe da predaja nije dolazila u obzir.

"Svaki dan sam se budio sa jednim ciljem. Morao sam se vratiti na isti način razmišljanja kakav sam imao kada sam se takmičio i pripremao za Olimpijske igre".

foto: Profimedia

I uspeo je... Ponovo je pobedi. Potpuno se oporavio, redovno trenira i brine o svom zdravlju.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track