Najnovije vesti

RUSKA BOKS ARMADA DOMINIRA ZLATNOM RUKAVICOM: Finalom u Čairu završava se boks nedelja u Nišu
Foto: Bokserski Savez Srbije

BOKS

RUSKA BOKS ARMADA DOMINIRA ZLATNOM RUKAVICOM: Finalom u Čairu završava se boks nedelja u Nišu

Ostali sportovi
14:33h

Odavno u Nišu i Srbiji jedan sportski spektakl nije pobudio takvo interesovanje publike i sportske javnosti kao turnir „Zlatna rukavica“ koji se održava ovog vikenda u „Čairu“.

Ova 61. „Zlatna rukavica“ po redu okupila je boksere iz 25 zemalja iz celog sveta i preko 80 boksera, među njima i goste iz Rusije, koji su se zajedno sa selekcijom Srbije spremali za ovo takmičenje. Zahvaljujući pokroviteljstvu Grada Niša ulaz je besplatan za sve ljubitelje plemenite veštine.

Veliko interesovanje publike privlači prisustvo legendi ex Yugoslavije, velikana ringa koji čine žiri ovog takmičenja: Mirko Puzović, Dragomir Vujković, Ace Rusevski, Milivoj Labudović, Tadija Kačar, Fazlija Šaćirović i Miodrag Perunović.

Posebno interesovanje pobudio je nastup ruske reprezentacije, trenutno najbolje selekcije na svetu, koji diminiraju ovim takmičenjem, a potvrda tome je što će se u finalu 61. „Zlatne rukavice“ boriti sedam boksera iz najveće zemlje na svetu.

U kvalifikacijama teškaši su oduševili nišku publiku, a najbolji srpski teškaš Vladan Babić je izborio nastup u finalu uz Dušana Janjića koji boksuje uvodni meč finala (kategorija do 52 kg) protiv Marokanca Jasina Bendada.

Nedelja koja je na isteku bila je u znaku boksa u Nišu. Gradonačelnik Niša Darko Bulatović upriličio je prijem za boks selekcije Srbije i goste iz Rusije i uručio zlatnike „Konstantin“ selektorima Tomislavu Antelju i Aleksandru Lukijanovu.

Finalne borbe (1. decembar 2018. od 19 časova)

(52 kg) Dušan Janjić (SRB) - Yassine Bendadda (MAR)

(56 kg) Abdelaziz El Madyny (MAR) – Alex Guzej (SLO)

(60 kg) Shamil Ascerov (RUS) – Arsak Tomvasian (RUS)

(64 kg) Abdelhaq Nadir (MAR) – Hadi Srour (NOR)

(69 kg) Ivan Stupin (RUS) – Iurii Osipov (RUS)

(75 kg) Dmitrii Grinkov (RUS) – Rasul Aliev (RUS)

(91 kg) Dmitrii Cosciug (MDA) – Aleksei Zobni (RUS)

(+91 kg) Evans Keddy Agnes (SEY) – Vladan Babić (SRB)

Još jedan lep događaj obeležio je ovu boks nedelju u gradu na Nišavi. Dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Niš Prof. dr Milovan Bratić je u ime ove institucije potpisao Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji između ove ustanove i Bokserskog saveza Srbije, koga je zastupao Nenad Borovčanin, predsednik Saveza. Nakon potpisivanja ugovora, Nenad Borovčanin je studentima Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, održao predavanje u kome je govorio o istorijskim aspektima boksa i prednostima bavljenja ovim plemenitim sportom.

foto: Bokserski Savez Srbije

Nakon odgovaranja na postavljena pitanja, Nenad Borovčanin je pozvao prisutne da prisustvuju 61. finalu tradicionalnog međunarodnog bokserskog turnira „Zlatna rukavica“ u "Čairu".

kurir.rs / kurir sport 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...