Drenovak u Velsu nema šta da jede

Smršao od gladi

Drenovak u Velsu nema šta da jede

Ostali sportovi -
Jedini srpski bokser koji će učestvovati na Olimpijskim igrama, ima problema sa ishranom na pripremama u Velsu.

Bokser Aleksandar Drenovak (srednja kategorija) marljivo trenira u susret nastupu na Olimpijskim igrama. Već pet dana nalazi se u kampu u Kardifu, gde je prisutno još četrdesetak boksera iz Azije, Afrike, Latinske Amerike i Okeanije. Trener Miodrag Milić zadovoljan je kako Drenovak deluje u sparing borbama, ali se pojavio potencijalno ozbiljan problem.

"Ishrana je potpuno neadekvatna. Aleksandar je zbog nekvalitetne i količinski nedovoljne ishrane već pao sa 75 na 73 kilograma. Ima boksera koji i ne znaju za bolje i koji imaju po pet kilograma više od dozvoljene težine, pa i ne prave problem. Nama ovo može da dovede u pitanje ceo projekat", rekao je Milić, a prenosi beogradska sportska štampa.

On je dodao da je o svemu obavestio Bokserski savez Srbije i da u narednih nekoliko dana očekuje prevazilaženje opisane situacije.

Prema Milićevim rečima, Drenovak u Nacionalnom velškom institutu za sport ima na raspolaganju sve potrebne rekvizite, nema problema sa povredama, tako da maksimalno ispunjava plan i program treninga. Srpski bokser imaće prvu borbu na OI već 28. jula, dan nakon ceremonije svečanog otvaranja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track