FILIP JE ISPUNIO SVE NAŠE ŽELJE: Danilo i Ivana prvi put dočekali Novu godinu kao roditelji
Foto: Privatna Arhiva

BE-BE-BE

FILIP JE ISPUNIO SVE NAŠE ŽELJE: Danilo i Ivana prvi put dočekali Novu godinu kao roditelji

Ostali sportovi -

Osvajačica jubilarne 100. olimpijske medalje za Srbiju, naša uspešna strelkinja, za Kurir otkriva detalje iz života, koji joj je upotpunio tek rođeni sin

Ivana Maksimović i Danilo Anđušić zauvek će pamtiti 2018. godinu. Naša proslavljena sportistkinja 8. novembra na svet je donela malog Filipa, njihovog prvenca.

foto: Privatna Arhiva

Malo je toga što još ovaj zaljubljeni i uspešni mladi par može da poželi u Novoj godini, a u intervjuu za Kurir Ivana nam otkriva do sada nepoznate detalje njihovog života u novoj, roditeljskoj ulozi.

Kako ste se odlučili da naslednika nazovete Filip?

- Ime Filip nam je bio početni izbor i kako je vreme odmicalo, imena su se nizala, ali ništa nam nije bilo tako lepo i lako izgovorljivo na stranim jezicima. Na kraju je ostalo ime Filip, koje nam je i bilo prva želja.

Kako je tata Danilo podnosio razdvojenost od sina prvih mesec dana?

- Koliko mu je teško bilo prvih mesec dana, govori i to da je svaki slobodan trenutak koristio da dođe u Beograd i bude s nama. Imali smo sreće što je Danilo potpisao za klub koji je tako blizu, pa je taj prvi mesec prošao lakše nego što smo očekivali.

Kako se Danilo snalazi u ulozi oca, da li ima običaj da menja Filipu pelene i budi se noću zbog njega?

- Kažu da očevi nisu svesni svoje nove uloge dok bebac ne dođe na svet. To je donekle istina, mada se Danilo od samog početka jako dobro snašao. Menjao je pelene kao da je to radio mnogo puta ranije i budio se na svaki njegov šum. Tako je i danas, samo smo slatke obaveze podelili, pa tako mama menja pelene i macka kreme, tata kupa, a što se tiče buđenja - tu se smenjujemo.

Vidiš li u Filipu jednog dana uspešnog sportistu, košarkaša ili bi volela da krene maminim stopama?

foto: Privatna Arhiva

- Kako vreme odmiče sve je aktivniji i živahniji. Ne mogu da zamislim kako će tek biti kasnije, ali ono što je najverovatnije jeste da će biti sportista. Ima duge prste i velike šake, mislim da će ipak krenuti tatinim stopama. Mada, na kraju izbor će biti samo njegov, te i ako se odluči za streljaštvo, mama će ga i u tome maksimalno podržati.

Da li planiraš da nastaviš karijeru kad bebac malo poraste?

- Streljaštvo je moj život, moja prva ljubav. Prošlo je već godinu i po dana kako sam na pauzi i mnogo mi nedostaje. Velika mi je želja da se vratim treninzima i takmičenjima, ali tempo zasad diktira bebac. Svakako je povratak u planu i jedna od želja koje će biti na listi za 2019. godinu.

Šta jedna ostvarena sportistkinja, pored olimpijske medalje, i ostvarena majka u srećnom braku može još da poželi sebi u 2019?

- Ovim divnim pitanjem učinila si da se naježim. Ostvarila mi se najveća želja do sada i ne mogu biti srećnija u ovom trenutku. Ostaje mi samo da poželim još mnoštvo divnih trenutaka sa svojom porodicom i da nastavim da sanjam nove snove, koji su uz podršku kakvu imam lako ostvarljivi.

foto: Privatna Arhiva

Gde ste proslavili Novu godinu?

- Nastavljamo tradiciju da Novu godinu dočekujemo u novom mestu, pa su se tako porodica i bliski prijatelji ovog puta okupili u Banjaluci.

Čiji uticaj će biti veći, mamin da Filip bude zvezdaš ili tatin da bude partizanovac?

- Iako se oboje trudimo da svoj tim predstavimo kao najbolji i pravi, na kraju će Filip biti taj koji će izabrati.

LIČNA KARTA

Danilo Anđušić

Rođen: 22. april 1991. Mesto: Beograd Visina: 195 cm Težina: 92 kg Sport: košarka Najveći uspeh u dresu Srbije: šampion Evrope U18 Klub: Igokea Deca: sin Filip

Svestrana žena ČAST JE BITI POTPREDSEDNICA SSS

Ivana Maksimović Anđušić 2018. godinu pamtiće i po još jednoj novoj ulozi. Uporedno sa streljaštvom obavljala je funkciju potpredsednika Sportskog saveza Srbije.

- U prvoj polovni godine više sam bila angažovana na poslovima u Sportskom savezu Srbije, a kad je došla beba, svakako manje. Davor Štefanek i Goran Marinković odlično vode najmasovniju sportsku organizaciju i drago mi je kad vidim pune hale širom Srbije prilikom naših akcija - jasna je Ivana.

(Kurir.rs/Anja Vukašinović /Foto: Privatna Arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track