SUNOVRAT BOKSERSKOG ŠAMPIONA: Rokijev pulen je imao sve, zaveo je koju je hteo, a onda mu je jedna ISPISALA SUROVU SUDBINU koja ga je oterala u GROB! (VIDEO)
Foto: Pritnscreen

NA DANAŠNJI DAN

SUNOVRAT BOKSERSKOG ŠAMPIONA: Rokijev pulen je imao sve, zaveo je koju je hteo, a onda mu je jedna ISPISALA SUROVU SUDBINU koja ga je oterala u GROB! (VIDEO)

Ostali sportovi -

Na današnji dan 1969. godine rođen je Tomi Morison, jedan od najkontroverznijih boksera 21. veka.

Morison je zajedno sa Silvesterom Staloneom glumio u petom delu filma "Roki", gde je igrao Tomija Gana.

Kao profesionalac ostavario je skor od 48 pobede (42 nokautom) i tri poraza, a vrhunac karijere doživeo je 1993. godine kada je pobedio Džordža Formena.

Morison je zajedno sa Silvesterom Staloneom glumio u petom delu filma "Roki", gde je igrao Tomija Gana, zvanog "Mašina".

Pozitivan na HIV

Na vrhuncu karijere imao je sve, šampionski pojas, novac, slavu, filmsku ulogu iza sebe i stas koji je obarao žene s nogu. A onda mu je nezaštićen odnos sa jednom damom tokom seksa srušio sve što je godinama unazad gradio. Sve se urušilo preko noći kada je saopšteno da je inficiran virusom HIV-a. Tada za njega počinje druga vrsta borbe koja će se tragično završiti.

Posle početnog šoka, Morison se kasnije na bizaran način nosio sa bolešću. Popularnost i slava koju je godinama gradio, za kratko vreme se urušila. Nekadašnji šampion je brzo zaboravljen i ostavljen da se sam suoči sa drastičnim promenama u životu. U tome se nije baš najbolje snašao.

Prema sopstvenom priznanju čak i kada je ustavnoljeno da je zaražen HIV-om, Morison je nastavljao da upražnjava nezaštićen seks. Jednom prilikom je rekao da se na taj način ne prenosi virus, već samo u slučaju ako nezaštićen seks upražnjavaju pripadnici gej populacije, što je Božja kazna. Nije to bila jedina bizarnost i kontroverza u burnom životu koji je vodio.

Bivši bokserski šampion u teškoj kategoriji Tomi Morison preminuo je u 44. godini. Neki će ga pamtiti kao još jednu „veliku belu nadu“ američkog boksa koja nikada nije ispunila očekivanja. Za druge će zaista ostati šampion i čovek koji je platio cenu sopstvenim hirovima. Svi će pamtiti njegov nadimak Djuk i tvrdnju da je rođak Džona Vejna. Holivud će ga pamtiti kao savršenog negativca. Boks ga sigurno nikada neće zaboraviti.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track