Najnovije vesti

POČAST KOJU NISU NI MOGLI DA ZAMISLE: Rukometaši Islanda dobili figure u MUZEJU PENISA (FOTO 18+)
Foto: EPA/ANTONIO BAT

SVI SU RAZLIČITE VELIČINE

POČAST KOJU NISU NI MOGLI DA ZAMISLE: Rukometaši Islanda dobili figure u MUZEJU PENISA (FOTO 18+)

Ostali sportovi

Sa dosta humora, naučnih objašnjenja i mnogo penisa u teglama, islandski Muzej penisa u Rejkjaviku nastavlja da ruši tabue o omiljenom organu muškog tela.

Ovaj muzej je verovatno jedini ove vrste u svetu u kome se može naći kolekcija falusa svih vrsta sisara koji žive na Islandu.

 

Muzejska kolekcija broji preko 200 penisa i delova muških polnih organa stvorenja koja žive na Islandu, uključujući i kitove, morževe i ljude.

Ovaj muzej toliko je poznat i cenjen da je nekoliko muškaraca čak zavetovalo svoje penise muzeju, nakon što preminu. Jedan od njih, Amerikanac, koji je istetovirao zvezdu i štrafte na svom penisu, želi da ga donira dok je još živ.

Polni organi rukometaša u muzeju penisa

 

Nakon što su osvojili srebro na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine Islanđane je u Rejkaviku dočekalo 60.000 ljudi. Island ima 350.000 stanovnika, a 85 procenata gledalo je finale, u kojem, u poslednjih pet minuta, prema islandskoj studiji, niko u državi nije išao ni u toalet.

 

Doslovno preko noći rukometaši su postali nacionalni heroji, ličnosti koje je znao svaki Islanđanin. Oglasio se i predsednik države Olafur Ragnar Grimson, proglasivši rukometaše besmrtnicima, a dan nakon finala neradnim za celu državu.

 

Takmičili su se tih dana poduzetnici, ugostitelji, lekara... Kako zahvaliti igračima, pa su nudili besplatne popravke automobila, popuste na ručkove i preglede, ali najkreativnija je bila Torgerdur Sigurdardotir, umetnica čiji je otac vlasnik Muzeja penisa na Islandu.

 

"Nazvao me otac i pitao kako da se odužimo rukometašima, a ja sam rekla: 'Jednostavno. Napravićemo im penise. Pa ipak je ovo Muzej penisa' ",ispričala je umetnica.

 

Rečeno - ispunjeno. U muzeju su se, pored 283 penisa, svaki za jednu vrstu sisavaca na Islandu, pojavila i “koplja” rukometaša. Od srebra. Da stvar bude bolja i zanimljivija, vrckasta autorka nije napravila sve penise iste veličine, pa Islanđani i danas nagađaju ko je vlasnik onog najvećeg, tri centimetra višeg od ostalih, a ko onog “pognute glave”. Umetnica je penise, tako barem tvrdi, napravila prema spostvenoj viziji, nije ih videla uživo.

 

kurir.rs / kurir sport 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...