NAJSTARIJA DVOJICA SRBA KOJA NE BRANE ZA ORLOVE: Razlika između najvišeg i najnižeg rukometaša gotovo pola metra! Ovo su rekorderi Svetskog prvenstva (VIDEO)
Foto: AP

brojke govore

NAJSTARIJA DVOJICA SRBA KOJA NE BRANE ZA ORLOVE: Razlika između najvišeg i najnižeg rukometaša gotovo pola metra! Ovo su rekorderi Svetskog prvenstva (VIDEO)

Ostali sportovi -

Najstariji učesnik Svetskog prvenstva u Nemačkoj je golman Nikola Marinović, koji sa 42 godine brani za Gepingen i austrijsku rukometnu reprezentaciju.

Rođen je u Beogradu i već je igrao profesionalno kad se 24 godine mlađi rivali sa ovog šampionata nisu ni rodili.

I drugi najstariji takođe je srpski golman koji brani za drugu reprezentaciju: Danijel Šarić, koji ima 41 godinu i brani za Katar.

Ne računajući golmane, najstariji u Nemačkoj i Danskoj je Argentinac Gonzalo Karo sa 39 godina te Kiro Lazarov (38). Pred penzijom su i Španac Raul Entrerios (37), a Mađari imaju čak dva 37-godišnjaka u timu: Ferenca Ilješa i Lasla Nađaa.

Najmlađi rukometaš SP-a je Norvežanin je Aleksander Blonz, rođen 17. aprila 2000. godine. Još su dva 18-godišnjaka, mladića rođena u ovom veku, upala među 16 najboljih svojih reprezentacija. Korejac Pak Džong-gon rođen je 25. marta 2000. godine, a Makedonac Martin Serafimov 3. marta.

Danac Nikolaj Markusen, Rukometaš Sikeborga, sa 212 centimetara najviši je rukometaš Svetskog prvenstva. Sa 210 centimetara Nemac Fin Lemke.

Mađari imaju čak šestoricu dvometraša među 16 reprezentativaca, a Koreja, Bahrein, Japan i Saudijska Arabija nemaju ni jednog igrača višeg od 199 cm. A Markusen mora paziti kad puca nisko, kroz blok, jer bi mogao nekoga pogoditi u glavu. Recimo, Abdulaha Al-Abasa, krilnog igrača Saudijske Arabije, koji je visok samo 165 centimetara.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track