TROSTRUKI PRVAK SVETA OPET POBEDIO: Niki Lauda izašao iz bolnice
Foto: Printscreen Tt.com

rat sa virusima

TROSTRUKI PRVAK SVETA OPET POBEDIO: Niki Lauda izašao iz bolnice

Ostali sportovi -

Čuveni austrijski vozač Formule 1 razboleo sa tokom Božićnih praznika

Legenda Formule 1, trostruki svetski prvak Niki Lauda napustio je juče bolnicu u kojoj je lečen od virusa i posledica virusa gripa.

Lauda (69) hospitalizovan je krajem decembra, kada se tokom Božićnih praznika koje je s porodicom provodio na Ibici, razboleo toliko da su morali da ga prebace u domovinu na lečenje.

Izabrana je Glavna bolnica u Beču, ustanova u kojoj mu je tokom avgusta izvršena transpaltacija plućnog krila, jer su u njoj doktori upoznati sa istorijom njegove bolesti.

foto: Kurir štampano

Lauda je titule prvaka sveta osvajao 1975, 1977. i 1984. godine vozeći za Ferari i Meklaren. Ostaće upamćen i po teškoj nesreći koju je imao 1976. godine tokom trke za Veliku nagradu Nemačke u Nirnburgringu, kada je preživeo brojne opekotine na licu i rukama, a srtadala su mu i pluća. Ipak, vratio se na stazu samo mesc i po dana kasnije i nastavio sa briljantnim vožnjama.

Od 2012. je na mestu neizvršnog direktora u Mercedesu i jedan je od zaslužnih za to što je petostruki prvak sveta Luis Hamilton došao baš u ovu ekipu.

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track