RSS POTVRDIO: Nenad Peruničić ostaje selektor uprkos najgorem rezultatu na SP ikada
Foto: AP

BEZ PROMENE NA KLUPI ORLOVA

RSS POTVRDIO: Nenad Peruničić ostaje selektor uprkos najgorem rezultatu na SP ikada

Ostali sportovi -

Predsednik Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković rekao je danas da će Nenad Peruničić ostati selektor muške reprezentacije, iako je ekipa osvajanjem 18. mesta na Svetskom prvenstvu ostvarila najlošiji plasman u istoriji.

Đurković je rekao da je postojala nesrazmera izmedju velikih očekivanja i objektivnog kvaliteta reprezentacije, kao i da je bilo mnogo debitanata, saopštio je Rukometni savez.

"Nenad Peruničić sigurno ostaje selektor reprezentacije. U ovoj godini nakon SP očekuju nas velika iskušenja. Nastavak kvalifikacija za EP 2020", rekao je Đurković.

On je dodao da je Srbija podmladila ekipu i izrazio uverenje da će se isplatiti boljim rezultatima na narednim takmičenjima.

"Mnoga iskušenja nas očekuju, imamo poverenja u Nenada i ove momke. To je izvanredna grupa igrača, bez ikakvih problema je sve prošlo, a treba vremena i mnogo rada. Verujem da ni rezultati neće izostati", naveo je Đurković.

Rukometaši Srbije su u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Nemačkoj i Danskoj ostvarili jednu pobedu, uz jedan remi i pretrpeli su tri poraza. U borbi za 17. mesto pobedili su Bahrein, ali su zatim izgubili od Argentine, pa su zauzeli 18. poziciju.

"Videli smo kako protiče SP, interesantni rezultati, svako svakoga može da pobedi. Rusi odigraju nerešeno sa Srbijom, pa remiziraju sa Nemačkom. Nije sramota izgubiti od Brazila, jer ta reprezentacija pobedi Hrvatsku, a Argentina odigra nerešeno sa Madjarskom", rekao je Đurković.

(RSS)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track