CRVENO-BELI NA KROVU EVROPE: Ovako su Zvezdini atletičari trijumfovali u Kupu šampiona! Ismail Mačev je bio KLJUČNI čovek (VIDEO)
Foto: Printscreen

VELIKI USPEH IZ 1989.

CRVENO-BELI NA KROVU EVROPE: Ovako su Zvezdini atletičari trijumfovali u Kupu šampiona! Ismail Mačev je bio KLJUČNI čovek (VIDEO)

Ostali sportovi -

Crvena zvezda je 1989. godine postala šampion Evrope u atletici, a do trijumfa je došla na svojoj "Marakani".

Crveno-beli nisu bili favoriti na takmičenju održanom 3. i 4. juna 1989, već je ta uloga pripala britanskom Haringeju, pa francuskom Rasingu i španskom Lariosu.

Posle prvog dana Zvezde je bila treća, iza Rasinga i Lariosa, ali je drugog dana, pred oko 8.000 gledalaca, krenula u "sprint" ka tituli evropskog prvaka.

Uoči poslednje discipline, a to je bila štafeta, crveno-beli su se našli na drugom mestu, iza Španaca, i da bi osvojili evropsku krunu morali su da pobede, a da pritom Larios bude bar dva mesta iza njih.

Da nevolja bude veća, kapitena Karaulića stegao je išijas, pa je njegovo mesto u prvoj izmeni preuzeo mladi Jovković. On je palicu predao Slobodanu Popoviću, koji je doneo Zvezdi prednost nad Špancima uoči treće izmene, u kojoj se Ismail Mačev domogao prvog mesta i omogućio veliku prednost Slobodanu Brankoviću, koju je on znao da pretoči u konačni trijumf.

Larios je trku završio kao peti, pa je Zvezda postala šampion Evrope!

Ismail Mačev, koji je imao možda i ključnu ulogu u tom uspehu, napustio nas je 21. januara u 59. godini izgubivši bitku protiv karcinoma pluća.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track