HEROINA SRPSKOG SPORTA: Dejani Bačko divi se Novak Đoković i ona je ŠAMPIONKA SVETA! Rođena je bez ruku, a evo zašto je zovu DEVOJKA SA KRILIMA (VIDEO)
Foto: Facebook, Beta

životna priča

HEROINA SRPSKOG SPORTA: Dejani Bačko divi se Novak Đoković i ona je ŠAMPIONKA SVETA! Rođena je bez ruku, a evo zašto je zovu DEVOJKA SA KRILIMA (VIDEO)

Ostali sportovi -

Dejana Bačko osvojila prvo mesto na Svetskom prvenstvu u Antaliji do 41 kg pobedom nad Ruskinjom Sakinat Magomedovom i tako stigla do najsjajnijeg odličja.

Reprezentativka Srbije u finalnom meču bila je bolja od Ruskinje Sakinat Magomedove, čime je osvojila svetsko zlato.

- Moje ime je Dejana Bačko, trenutno se nalazim na svetskom prvenstvu u paratekvandou u Turskoj, gde po prvi put postajem prvak sveta. Ovo je za mene jedno divno iskustvo i ostvarenje mojih snova. Ponosna sam na sebe a verujem da je i Srbija, jer sam dokazala ovaj put da sam broj jedan u svetu i naravno broj jedan i u Evropi. Zahvaljujem se mom treneru Aleksandru Andreevskom i klubu „Gitros“, a ova medalja je za mog trenera koji je sav svoj trud uložio u mene i verovao! Posebno pozdravljam i moje navijače i prijatelje iz Bačke Palanke - istakla je nakon velikog uspeha neverovatna Dejana Bačko, poznatija kao "Devojka sa krilima".

Dejana je rođena bez ruku, ali to je nije sprečilo da ostvari svoje snove. Pokazala je da je sve moguće! Ona studira na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, članica je Udruženja umetnika koji slikaju ustima i nogama, a paratekvondom se bavi tek tri godine i uspela je da se popne na krov sveta.

Njena neverovata životna priča inspirisala je mnoge. Za nju neuspeh ne postoji.

"Uvek se pitam zašto sam ja ovako baš rođena, ali Bog je tako hteo, možda mi nije dao ruke, ali mi je dao drugi talenat", rekla je jednom prilikom Dejana.

Od svoje pete godine učila je kako da živi samostalno. Kako da se obuče, opere zube, namesti krevet, a nisu joj strani ni kuhinjski poslovi.

"Nikada me nije sputavalo u životu to što sam rođena bez ruku. Uz majku Sandru, koja mi je najveća podrška, sve mogu. Jedino ne mogu da zakopčam dugme na farmericama", kaže Dejana i navodi da joj je kao detetu jako teško padalo, da je mamu molila da joj da njene ruke.

Profesorka slikanja je jednom prilikom rekla da često zaboravi da Dejana nema ruke i da je ona za nju "dete sa krilima".

Oduvek ju je privlačio sport, a tekvondo je bio idealan izbor.

"Našla sam na Fejsbuku informacije o ovom klubu, pozvala sam trenera i pitala da li mogu da se upišem, a on je rekao naravno. Posle 4 meseca na državnom prvenstvu osvojila sam zlatnu medalju. "

Njen idol i insiparacija je najbolji teniser sveta Novak Đoković.

"Idoli su mi Novak Đoković i Nik Vujičić. I dok koračam koracima ka budućnosti svojoj, on je tu. Čini me snažnijom i uspešnijom i sigurnijom. Svaku njegovu pobedu moje levo stopalo će naslikati. Jer je on ja, ja sam on. Nole!" rekla je na svom Jutjub kanalu u jednom predstavljanju ova hrabra devojka.

Kada je čuo koliko ga poštuje, Novak je snimio video poruku Dejani i tom prilikom joj otkrio koliko se divi njenoj volji i trudu.

Dejanina najveća želja je da ode na Paraolimpijske igre.

kurir.rs

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja