FETEL IMA NOVOG TIMSKOG KOLEGU U FERARIJU: Lekler će biti ravnopravni rival, neću da započinjem probleme
Foto: AP

FORMULA 1

FETEL IMA NOVOG TIMSKOG KOLEGU U FERARIJU: Lekler će biti ravnopravni rival, neću da započinjem probleme

Ostali sportovi -

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel rekao je danas da očekuje da će mu mladi timski kolega Šarl Lekler biti ravnopravan rival u predstojećoj sezoni Formule 1.

Fetel je poslednje četiri godine u Ferariju vozio sa Kimijem Raikonenom, a od ove godine, kolega će mu biti jedan od najperspektivnijih vozača Formule 1 Lekler.

Fetel, koji je u poslednje dve sezone bio jedini konkurent u borbi za titulu šampionu Luisu Hamiltonu iz Mercedesa, rekao je da očekuje da će ga Lekler "staviti pod pritisak".

Upitan kako vidi Leklera, Fetel je odgovorio: "Kao ravnopravnog rivala".

"Ima razloga zbog kojih je u Ferariju i ja to moram veoma ozbiljno da shvatim. Uvek imaš veliko rivalstvo sa timskim kolegom, ali prioritet je da zajedno pomognemo timu da napreduje. Naravno, duže sam od njega ovde, možda će on na početku imati drugačije stvari, ali on je dobar momak i nadam se, u pozitivnom smislu, da ćete ga ostaviti na miru da radi svoj posao. Siguran sam da će biti dovoljno brz da me stavi pod pritisak. Videćemo šta će biti", rekao je Fetel, preneo je Skaj.

Fetel je juče u Barseloni bio najbrži na predsezonskim testiranjima, a posle današnjeg prvog dela testiranja, najbrži je bio Lekler.

Fetel i Raikonen su prethodnih godina imali dobar odnos, a obojica su rekli da im je ovaj drugi najbolji timski kolega u Formuli 1.

"Ne poznajem još Leklera kao timskog kolegu, svi su drugačiji, ali neću dodatno da komplikujem stvari, biću iskren. Neću započinjati nikakve probleme i ne očekujem da će to činiti Šarl. Radujem se tome. Njemu je veoma uzbudljivo da vozi bolid svojih snova i to mogu da razumem. Iako sam duže ovde i dalje sam isti", rekao je četvorostruki svetski šampion.

(Beta, Foto: AP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track