GLAZGOV ATLETSKI CENTAR EVROPE Bibić: Moje prvo EP u seniorskoj konkurenciji, samim tim i dodatna motivacija
Foto: Starsport©

ATLETIKA

GLAZGOV ATLETSKI CENTAR EVROPE Bibić: Moje prvo EP u seniorskoj konkurenciji, samim tim i dodatna motivacija

Ostali sportovi -

Srpski atletičar Elzan Bibić rekao je da u odličnoj formi dočekuje Evropsko dvoransko prvenstvo u Glazgovu, prvo u seniorskoj konkurenciji.

"Dve trke koje sam istrčao na Balkanijadi prošlog vikenda dokaz su da sam u odličnoj formi. Ovo će biti moje prvo Evropsko prvenstvo u seniorskoj konkurenciji, samim tim i dodatna motivacija za što bolji plasman. Veliku zahvalnost dugujem Atletskom savezu Srbije i Atletskom klubu Novi Pazar koji me podržavaju. Nadam se da ću ispuniti njihova očekivanja", rekao je Bibić.

Evropsko dvoransko prvenstvo održaće se od 1. do 3. marta u Glazgovu. Prema podacima Evropske atletske federacije, takmičiće se 637 sportista iz 49 zemalja, među kojima i desetoro srpskih atletičara.

Bibić će prvog dana takmičenja učestvovati u kvalifikacijama na 1.500 metara, od 11.55. Kvalifikacije u istoj disciplini u ženskoj konkurenciji održaće se od 19.10, a učestvovaće Amela Terzić.

amela terzić
amela terzićfoto: Dado Đilas

Nakon teške povrede stopala koja je zadesila Terzić prošlog leta, njen nastup na EP bio je neizvestan. Posle dve dobre trke i oborenog državnog rekorda, ona je spremna za takmičenje.

"Iako sam imala normu, nisam htela da potvrdjujem dolazak na EP u Glazgovu pošto sam samo mesec dana trenirala punim intenzitetom. Balkanijada je poslužila kao provera forme i sada sam sigurna da ću dati sve od sebe", rekla je Terzić.

kurir.rs / Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track