SVETSKI KUP: Sanja Vukašinović osma u finalu
Foto: Streljački savez Srbije

Malokalibarska puška

SVETSKI KUP: Sanja Vukašinović osma u finalu

Ostali sportovi -

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Sanja Vukašinović zauzela je danas osmo mesto u gađaju malokalibarskom puškom iz trostava, tri puta 40 metaka, na Svetskom kupu u Nju Delhiju.

Vukašinović je kao četvroplasirana iz kvalifikacija ušla u finale u kome je pogodila 400,8 krugova.

Prva je bila Švajcarkinja Nina Kristen sa 457,2 kruga, drugo mesto zauzela je Kineskinja Mengjao Ši sa 456,6, a treća je bila Jelizaveta Korol iz Kazahstana sa 445,7 krugova. Prve dve takmičarke obezbedile su olimpijske kvote za Tokio 2020. godine.

U istoj disciplni gadjala je i Andrea Arsović, koja se plasirala na 24. poziciju. Bobana Momčilović Veličković je vazdušnim pištoljem zauzela 51. mesto.

Pojedinačna takmičenja na prvom Svetskom kupu u Nju Delhiju su završena.

U sredu, poslednjeg dana na programu su miks takmičenja u kojima će Srbiju predstavljati tandem strelaca pištoljem Bobana Momčilović Veličković i Dimitrije Grgić i par puškom Sanja Vukašinović i Milenko Sebić.

Najveći uspeh postigao je Damir Mikec, koji je u nedelju osvojio srebro vazdušnim pištoljem i izborio kvotu za Olimpijske igre.

Dragan Donević, šef stručnog štaba i selektor za pušku, ocenjuje:

- Generalno gledano, zadovoljan sam učinkom naših strelaca. Sanja Vukašinović je danas bila odlična u osnovnom delu. U finalu je do izražaja došao nedostatak iskustva. Ovim rezultatom i plasmanom je pokazala da nije slučajno bila 13. u trostavu na Svetskom prvenstvu prošle godine. Andrea Arsović je juče bila odlična u eliminacijama. Danas je malo popustila, ali sve će to doći na svoje mesto u narednom periodu. Sada kreću pripreme za Evropsko prvenstvo vazdušnim oružjem, koje nas sredinom marta očekuje u Osijeku.

Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track