BORISLAVA PERIĆ RANKOVIĆ ZA KURIR: Odlikovanje nisam mogla ni da sanjam!
Foto: Beta

ponosna

BORISLAVA PERIĆ RANKOVIĆ ZA KURIR: Odlikovanje nisam mogla ni da sanjam!

Ostali sportovi -

Kad sam primala priznanje na Dan državnosti, naježila sam se, kaže naša paraolimpijka

Naša paraolimpijka Borislava Perić Ranković, prvak svega u stonom tenisu za sportiste sa invaliditetom, do pred kraj prošle godine nije imala zlato sa Svetskih prvenstava u kolekciji. Od oktobra je i ta najsjajnija medalja u njenom vlasništvu.

foto: Fonet

Zbog toga, ali i zbog ostalih vanserijskih ostvarenja popularna Beba odlikovana je na Dan državnosti, a to priznanje, kako nam kaže, nikako nije očekivala. - To je zaista došlo potpuno neočekivano. Nisam ni pomišljala, pa ni u snovima, da tako nešto može da se desi. To valjda nijedan sportista ne očekuje. A tek ceremonija dodele odlikovanja, ma da se naježiš... Svakako daje motiv da nastavimo da se još bolje i jače borimo za svoju zemlju - u dahu priča Beba, pa onda otkriva da li se nadala tituli svetskog prvaka: - Jednostavno je, nisam mislila da mogu do zlata na Svetskom prvenstvu. Jedno prijatno iskustvo, posebno kada se zna da sam uspela da ostavim tri Kineskinje iza sebe.

Naša šampionka kaže i da su uslovi koje paraolimpijci imaju u poslednje vreme skoro savršeni. - Otkako je Vanja Udovičić ministar sporta, budžet Paraolimpijskog komiteta Srbije je dupliran, pa je lakše ispunjavati zamišljeno i planirano. Uslovi su baš dobri, naravno da može i bolje, ali ne treba biti neskroman. Imamo sastanke sa ministrom i Vanja je pun razumevanja i otvoren prema nama, čak i kada nam zatreba nešto izvan budžeta. Zbog toga ćemo se truditi da to njegovo poverenje opravdavamo i ubuduće - rekla je Borislava.

Svaka podrška nam daje snagu Beba je imala i molbu ili savet za sve urednike medija u Srbiji: - Medijska slika o paraolimpijcima je popravljena, ali bi bilo dobro da se o nama izveštava i kada smo na nekim manjim takmičenjima. Ovako ću vam to objasniti... Na ulici su ljudi počeli da me zaustavljaju da požele sreću meni i kolegama. I samo to što nas dodirnu, pruže nam ruku, nama znači mnogo i daje nam energiju za ono što nas čeka.

foto: Dragan Kadić

Borislava Perić Ranković Rođena: 16. jun 1972. Grad: Bečej Klub: STK Spin Novi Sad Treneri: Zlatko Kesler, Lazar Kurteš Saigrači: Nada Matić, Mitar Palikuća Svetska prvenstva: zlato, dve bronze Evropska prvenstva: pet zlata, srebro, jedna bronza Paraolimpijske igre: dve srebrne, jedna zlatna medalja

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track