GIDRA JE BIO JAČI I OD NAJJAČEG! Udario je temelje MMA na našim prostorima, a Švarceneger je od njega IZGUBIO OPKLADU (VIDEO)
Foto: Pritnscreen Youtube

ČUVENA PRIČA

GIDRA JE BIO JAČI I OD NAJJAČEG! Udario je temelje MMA na našim prostorima, a Švarceneger je od njega IZGUBIO OPKLADU (VIDEO)

Ostali sportovi -

Miodrag Stojanović Gidra važio je za najjačeg Jugoslovena. Nije bilo borilačkog sporta kojim se nije bavio tokom života, bio je bokser, kik-bokser, MMA borac...

I upravo je Gidra bio učesnkim prvog zvaničnog MMA turnira koji je bio održan 2000. godine u Jugoslaviji. Gidra koji je tada 'gazio' 51. godinu borio se protiv Amerikanca Džimija Valdeza od 27 godna koji je bio teži 15 kilograma.

Domaći takmičar slavi u ovoj borbi i ulazi u istoriju kao pobednik UFC i postavlja temelj MMA u Srbiji i Crnoj Gori.

Gidrino ime je upisano u Ginisovu knjigu rekorda jer je 1986. godine uradio za 24 sata 29.449 trbušnih sklekova. Umeo je da uradi 50 sklekova za 10 sekundi!

Da je bio najizdržljiviji čovek, uverio se i sam Arnold Švarceneger. Gidra je svojevremeno otišao u SAD na privremeni rad. Kada je došao u Los Anđeles počeo je da trenira sa Davidom Lunom.

Jednom prilikom, nakon četiri sata intenzivnog treninga, David je odustao i pozvao svog druga Arnolda da upozna čoveka za koga je rekao da je najizdržljiviji čovek koga je upoznao.

Švarceneger se uverio u reči svog prijatelja kada je počeo da trenira sa Gidrom. Pala je opklada: Ko prvi odustane od treninga morao je da plati izvesnu sumu novca. Prvo je trebalo da rade Švarcenegerov trening, potom Gidrin.

Čovek bez mrlje

Za Gidrom nije ostala ni jedna mrlja. Ni u podzemlju, ni u policijskim dosijeima. Njegova vera su prijatelji. Prijatelja i dece nikad dosta. A neki su ga i prodavali. Upravo tu se vidi Gidrino hrišćansko lice: Ne računa im to za zlo. Bog daje, Bog uzima - tako je govorio.

Imao je mnogo zanimanja: bokser šampionske Crvene zvezde, Ginisov rekorder u izvođenju sklekova, diplomirani ekonomista, koji se bavio i gazdovanjem kafanom, nekad čuvenom "Simonidom", scenarista, režiser, filmski glumac, biznismen…

Gidrinu cenu niko nikada nije saznao

Boraveći u svetu filma, u Los Anđelesu, upoznao je i zbližio se sa mnogim zvezdama.

- Kad je, posle operacije srce, došao u dvoranu za trening, Arnold Švarceneger je sa svakim prijateljem popričao po minut, sa mnom deset.

Verovatno su i ovi slavni ljudi ošacovali da je Gidra u suštini velika dobričina i poštenjačina.

- Osećaj za pravdu i poštenje usadio mi je otac Todor. Nikad neću da zaboravim njegove reči: „Sine nemoj nikad da mi ukaljaš obraz, najlakše je čoveku učiniti zlo. Uvek budi čestit“- pričao je Gidra.

Svaki čovek ima svoju cenu, Gidrinu još niko nije saznao.

foto: Printskrin

Ubijen u Beogradu

Miodrag Stojanović Gidra ubijen je hicima iz pištolja 18. februara 2001. godine ispred Teniskog kluba Partizan u Beogradu.

- Maskirani neidentifikovani napadač čekao je da Stojanović uđe u svoj „audi“, a potom je u njega ispalio šest hitaca iz pištolja. Jedan metak Gidru je pogodio u vrat, a pet u grudi. Nije mu bilo spasa.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track