Gejevi mogu, muž i žena ne mogu zajedno

Ko će s kim u sobu na OI

Gejevi mogu, muž i žena ne mogu zajedno

Ostali sportovi -
Australijski strelci Rasel i Lorin Mark iako su u braku, tokom Olimpijskih igara neće biti u istoj sobi

Australijski strelac Rasel Mark, ljut je na čelnike Olimpijskog komiteta te zemlje, koji su mu saopštili da za vreme Olimpijskih igara u Londonu neće moći da bude u sobi sa suprugom Lorin, koja je takođe član australijske reprezentacije.

Australijskim sportistima je pre puta u London saopšteno da tokom Igara neće moći da koriste tablete za spavanje, a posle odluke da mu ne dodele sobu sa Loren, Rasel je potpuno pobesneo.

"Oni su pi.ke. Odluke su im glupe. Tablete pa sad ovo. Ja ne mogu da budem u sobi sa njom, a gomila gejeva koja dolazi na Igre, će bez problema deliti sobe, pa i krevet. Frustriran sam jer sam kažnjen zato što sam heteroseksualan", rekao je Mark.

Lorin je pokušala da objasni kako je došlo do konflikta.

"Rekli su nam da ako hoćemo zajedničku sobu, treba sami da proverimo da li šansa za tako nešto postoji u selu ili da odemo u hotel koji ćemo sami platiti. To sada nije izvodljivo. Ali je veoma frustrirajuće kada dobijete poruku od čelnika Olimpijskog komiteta u kojoj se kaže da se vaš zahtev odbija bez prava na žalbu i šanse da se išta promeni", kaže ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track