Amela i Marija donele srebro i bronzu u Srbiju

vredno

Amela i Marija donele srebro i bronzu u Srbiju

Ostali sportovi -
Zahvalila bih svima što su bili uz mene, Atletskom savezu Srbije, mom treneru, porodici, prijateljima i drugovima iz reprezentacije“, izjavila je Terzić na beogradskom aerodromu "Nikola tesla"

BEOGRAD - Juniorska vicešampionka sveta u trčanju na 1.500 metara Amela Terzić rekla je da je na prvenstvu u Barseloni ostvarila značajan uspeh uz podršku cele ekipe iz nacionalnog tima Srbije.Terzić je u nedelju osvojila srebrnu medalju rezultatom 4:07,59 minuta, što je novi seniorski i juniorski državni rekord, dok je Marija Vučenović prethodno u sredu osvojila bronzano odličje u bacanju koplja hicem od 57,12 metara.

"Ovo je za mene veoma značajan uspeh. Imala sam veliku podršku cele ekipe trčala sam svoju trku, nisam imala šta da izgubim. Kada sam se pozicionirala iza Kenijke, poslednjih 400 metara sam samo imala u glavi medalju. Zahvalila bih svima što su bili uz mene, Atletskom savezu Srbije, mom treneru, porodici, prijateljima i drugovima iz reprezentacije“, izjavila je Terzić na beogradskom aerodromu "Nikola tesla".

Amelin trener Rifat Zilkić ocenio je dvostruko obaranje ličnog rekorda kao ogroman uspeh, a njen rezultat svetskim vrhom ne samo u juniorskoj, već i u seniorskoj konkurenciji.

"Amela je trčala taktički odlično trku, bez greške, i forma joj je bila tempirana za ovo takmičenje. Veoma sam ponosan na nju i sada sam siguran da od sledeće godine može da parira svim takmičarkama i da će nastaviti da nam donosi medalje“, Izjavio je Zilkić.

Marija Vučenović je do bronze stigla rezultatom koji je skoro dva metra bolji od njenog ličnog rekorda.

"Prvi hitac u finalu mi je bio oko 49 metara, drugi prestup, a trećim sam krenula na sve ili ništa. Dala sam sve od sebe i napravila dobar rezultat. Ova medalja mi mnogo znači, od sledeće godine ću se takmičiti u seniorskoj konkurenciji i nadam se da ću nastaviti u kontinuitetu da pravim dobre rezultate", izjavila je Vučenovićeva.

Trener Dragiša Đorđić smatra da bronza u Barseloni nije Marijin maksimum.

"Mi dva meseca pre prvenstva nismo radili trening do kraja i ona nije vežbala bacanje koliko je trebalo zbog povrede leđnog mišića. Pre par godina na svetskom prvenstvu za mlađe juniorke Marija je bila četvrta, ima medalju sa EYOFa, sada i sa ovog takmičenja i to će joj mnogo značiti za seniorsku konkurenciju. Ponosan sam na nju što je bila najbolja kad je najpotrebnije i zahvalio bih svima koji su bili uz nas", rekao je Đorđić.

ASS je saopštio da je stigla i čestitka predsednika Srbije Tomislava Nikolića, koji je zahvalio atletičarkama i njihovim trenerima i čestitao im na ovom velikom uspehu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track