Britanci nisu oduševljeni zbog Olimpijade

Britanci nisu oduševljeni zbog Olimpijade

Ostali sportovi -
Čak 60 odsto anketiranih negoduje zbog činjenice da će Engleska dve sedmice praktično biti u vanrednom stanju

LONDON - Svega trećina Britanaca sa nestrpljenjem čeka da u Londonu počnu Olimpijske igre, dok čak 60 odsto nije previše oduševljeno činjenicom da će Engleska dve sedmice praktično biti u vanrednom stanju.

To je pokazala anketa koju je na više od 2.000 ispitanika sprovela BBC, a analitičari ističu da podatak ne predstavlja iznenađenje, s obzirom na učestale informacije zvaničnika o pojačanoj bezbednosti, gužvama u saobraćaju i, što je najvažnije, sve većim troškovima organizacije Igara.

Prvobitni budžet Organizacionog komiteta iznosio je nešto više od tri milijarde funti, odnosno 4,6 milijardi dolara, ali je on u međuvremenu utrostručen. Zbog toga ne čudi da je 59 odsto ispitanika reklo da je na organizaciju jednog sportskog događaja, makar i najvećeg, potrošeno isuviše novca poreskih obveznika u vreme opšteg stezanja kaiša, smanjivanja plata i otpuštanja.

Procenat onih koji nisu oduševljeni Igrama mnogo je veći van Londona, nego u prestonici, a više od 70 odsto smatra da će kakvu-takvu korist iz svega toga izvući samo glavni grad, dok će svi ostali samo plaćati. Zbog najave da će u Londonu, ali i u čitavoj državi, bezbednost za vreme Olimpijskih igara biti podignuta na maksimalni nivo, procenjuje se da će više od deset miliona Engleza te dve sedmice provesti u inostranstvu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track