Najnovije vesti

DOZLOGRDILO IM: Odbojkaši dižu revoluciju! Evo kapi koja je prelila čašu
Foto: EPA / Krzysztof Swidersk

gube strpljenje

DOZLOGRDILO IM: Odbojkaši dižu revoluciju! Evo kapi koja je prelila čašu

Ostali sportovi

Sportske organizacije čine sve da kalendar takmičenja prepune obavezama za igrače na terenu i van njega.

To je napravilo problem u odbojci. Veliki broj akcija posebno u takmičenjima koja su pod okriljem Međunarodne odbojkaške federacije (FIVB) toliko su opteretila igrače da je došlo do pobune.

Prema pisanju italijanskih medija, zahtev FIVB da odbojkaši moraju da budu prisutni na foto sesiji povodom druge sezone Lige nacija je kap koja je prelila čašu. Taj potez je dodatno razbesneo umorne zvezde koje tokom jedne godine u svim takmičenjima odigraju oko 90 utakmica. Zasmetala im je velika opterećenost u reprezentacijama pa su stvorili i ad hoc sindikat.

Među potpisnicima inicijative su velika imena odbojke kao što su Bruno

Rezende, Ivan Zajcev, Simone Đaneli, Kevin Tili i mnogi drugi. Sastanak je održan u Bolonji, a pobunjenici su za svoje zahteve dobili i podršku od italijanskog saveza i lige.

U ime igrača sastanku je prisustvovao pomenuti kvartet, a u ime FIVB bilo je šest predstavnika koje je predvodio legendarni Brazilac Žiba. Nije poznato koji su zaključci pregovora, ali su predstavnici igrača pozvani na sastanak u sedište FIVB u Lozani čiji bi datum održavanja uskoro trebalo da bude poznat i čiji bi ishod trebalo da bude promena kalendara.

Kurir sport / Gazeta delo Sport

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...